- Deilig å endelig få det til

Katja traff på alle skuddene sin da Norge banket Makedonia.

METZ (Dagbladet.no): Norge - Makedonia 34-22. Nå har VM-alvoret virkelig startet for de norske jentene. Men selv om vi nå er i sluttspillet hadde ikke Norge noen problemer med å kjøre over de makedonske spillerne.

- Jeg føler vi har full kontroll hele veien. Vi lykkes med mye i dag, sier Gro Hammerseng.

Marit Breiviks elever var mye mer treffsikre enn de var for to dager siden, noe som raskt ble synlig i målprotokollen.Spesielt gledelig var det å se at Katja Nyberg igjen tok skuddansvar, og det er det ingen grunn til skal fortsette med det - for hun traff på alt.

Landslagssjef Marit Brevik tror flere av de norske jentene spilte på seg selvtillit.

- Vi spilte til tider veldig godt i forsvar, var super i kontraen og hadde bra bredde i angrepsspillet, sier hun til Dagbladet.no.

Endelig Katja-mål

Torsdag kveld stemte alt det som Norge er avhengig av for å lykkes i mesterskapet. Forsvaret jobbet knallhardt og Katrine Lunde Haraldsen sto veldig godt mellom stengene.

Hun reddet halvparten av skuddene som traff mål før pause, og makedonerne maktet bare å score ni ganger.

ENDELIG SCORET KATJA: Før i kveld sto Kaja Nyberg med én fattig scoring på tre kamper. Mot Makedonia scoret hun på tre av tre skudd, og hadde som vanlig mange assist. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
ENDELIG SCORET KATJA: Før i kveld sto Kaja Nyberg med én fattig scoring på tre kamper. Mot Makedonia scoret hun på tre av tre skudd, og hadde som vanlig mange assist. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

I andre omgang sto Terese Pedersen like godt, og en lokal jury kåret henne til banens beste spiller.

- Jeg har en litt annen spillestil, som de ikke helt er vant med. Jeg står mye inne på linja og prøver å bruke reaksjonshurtigheten min, sier hun til TV 2.

Gro Hammerseng ledet sine medspillere i god stil, som vanlig. Hun var Fru Sikkerhet fra sjumetersmerket og scoret på fire strake straffer i 1. omgang.

Og så løsnet det endelig skuddmessig for Katja Nyberg. Hun fyrte av to skudd før hvilen og begge gikk i nettet. Det må ha vært deilig for Ikast-spilleren, som har måttet tåle mye kritikk for å ha tilsynelatende lidd av skuddvegring.

- Det er klart det er deilig å treffe. Jeg skjøt ikke så mye mer i kveld enn tidligere, men hadde bedre uttelling. Men det skulle jo bare mangle, for jeg kom meg fri på seks meter, sier Katja til Dagbladet.no.

Sulland skadd

Katja var selvfølgelig også dyktig til å spille fram andre. Det er hun alltid. I løpet av de to første minuttene etter pause spilte hun fram Else-Marthe Sørlie Lybekk tre ganger - og to av skuddene endte i scoring.

Og hvis du tror Katja ga seg med de to i første, så er det feil. Hun puttet nemlig ett i 2. omgang også.

- Deilig å endelig få det til

- Katja hadde fin flyt og er fortsatt veldig bra i forsvar, sier Breivik.

Selv om Katja var lettet etter kampen, tar hun langt fra av etter tre scoringer.

- Dette var en stigning for meg, men jeg har fortsatt et stykke igjen, mener Ikast-profilen.

Norge fortsatte å løpe Makedonia i senk utover omgangen, og hadde full kontroll hele veien. Linn-Kristin Riegelhuth scoret ikke så mange som tidligere i kveld (bare to), men tilgjengjeld skaffet hun fire straffer og flere makedonske utvisninger.

Eneste skår i gleden var at Linn Jørum Sulland gikk i bakken med store smerter etter å ha scoret sitt tredje for kvelden. Hun hadde det svært vondt, før hun ble båret av banen med is på anklen.

- Jeg tråkket på en fot, og fikk overtråkk. Men det gikk greit å gå på foten, så jeg håper det blir bedre fort, sier hun til TV 2.

Landslagslege Terje Halvorsen sier Sulland har strukket et leddbånd, og at skaden tar 1-4 dager å lege. Dermed er ikke resten av mesterskapet i fare.

- Heldigvis var det ankel og ikke kne. Det er alltid beroligende for oss, sier Breivik.

Her kan du sjekke alle resultatene fra mellomrunden

<B>STORE SMERTER:</B> Linn Sulland hinket av banen, og ble støttet av fysioterapaut Jan Løken (t.v.) og landslagslege Terje Halvorsen.