- Deilig å få hull på byllen

LEICESTER (Dagbladet): Leicester City- Manchester United 0- 3. Solskjær kommer ut etter kampen. På vei inn i bussen. En armé av autografjegere roper...«Ollie, Ollie, Ollie». Gjennom hylene smiler han og konstaterer: - Deilig å få hull på byllen, dette var en viktig kamp for oss å vinne.

Ole Gunnar snakker etter 92 minutter og dusj. Han hadde grunn til å bruke ordet deilig - etter å ha dunket inn 3- 0-målet til et serietoppende United-lag. Det var Solskjærs andre ligamål for sesongen.

Han spilte fra start på plassen til David Beckham.

Utover i kampen ble han bedre og bedre og hadde flere sjanser, en heading og en halvvolley. Begge var på vei mot nettet, men gode gamle Tim Flowers i Lester-buret var god.

- Ja, jeg fikk etter hvert flere gode sjanser, men Flowers hadde gode redninger også, roper Ole Gunnar - for å overdøve fansen som kryr rundt ham.

Og han gir noen lykkelige utvalgte det de vil ha: autografer.

- Solskjær, kampen?

- Viktig seier, bra at vi vant, vi spilte tross alt mot serielederen, sier en signerende Solskjær.

- Midtbanerollen?

Solskjær får ikke svart oss, fordi han ikke hører spørsmålet. Han smiler, rister lett på hodet og går inn til Ronny Johnsen som var en av de første inn i United-bussen.

På grensen

Også Johnsen ble stoppet av autografistene. Ronny, som har spilt tre tøffe kamper på åtte dager, må også ha en myndig intervjurøst.

- Ja, det har vært mange kamper, og det er helt på grensen. Men jeg kjenner ikke noe til skaden, hadde jeg gjort det, ville jeg ha sagt ifra. Men det gikk bra. Jeg er godt fornøyd med resultatet. Det er viktig for meg å spille nå, vi har viktige kamper framover, sier Ronny Johnsen eller Rånny som han heter i busskøen.

Der og da fattet vi litt mer av hvordan det er å spille på United, kanskje de norske proffene ikke er så høye på pæra? Når vi kommer relativt nært, snakker de jo. Godt norsk.

Ikke arrogant

Også manager Alex Ferguson var i skotsk kilthumør etter at United overtok Premier League-teten igjen. De røde og svarte startet i går uten en skadd David Beckham og Andy Cole, mens Ryan Giggs og Paul Scholes satt på benken.

- Jeg fikk kritikk for å stille med dette laget i det siste Champions League-oppgjøret. Det har ikke med arroganse å gjøre, men vi spiller bortimot 62 kamper per sesong, i tillegg er det landskamper. Vi er nødt til å bytte på for å ha friske spillere. Og denne tida av året er kritisk, det så dere med både Cole og Beckham og Stam ute, sier Ferguson.

Fornøyd

- Hvordan synes du Solskjær taklet å spille i Beckhams posisjon?

- Solskjær var en trussel hele tida fra sin midtbanerolle, det var også meningen. Jeg er godt fornøyd med ham og det laget presterte. Vi var tålmodige, holdt formasjonene og var dyktige i pasningsspillet. Vi fortjente å vinne, sier Ferguson, som sjølsagt nevner Teddy Sheringham: 34 år, scoringskåt og tilbake på det engelske landslaget.

- Han har en fabelaktig sesong, jeg har sjelden sett ham bedre. I tillegg til to mål, jobbet han både offensivt og defensivt, sier sir Alex Ferguson.

- Ingen spillere med «hangovers» fra landskampene?

- Nei, ikke det jeg kan se. England spilte uavgjort, Norge tapte og Irland vant, men det viktigste var at Skottland klarte uavgjort borte. Ei god uke, sier Ferguson og smiler.

PS: David Beckham så kampen fra tribunen. Han er muligens klar for mesterligakampen onsdag, etter sin kneskade. Han fikk ikke med seg Solskjærs nydelige mål. Da hadde Becks dratt fra stadion.

<B>ENDELIG:</B> Ole Gunnar Solskjær fikk nettkjenning mot Leicester i går.