- Deilig å få igjen for alt strevet

Feit lønningsdag for Tour de Ski-helten.

(Dagbladet.no): Den nye kometen i internasjonal langrenn heter Simen Østensen. 22-åringen fra Bærum tok en sensasjonell 3. plass i Tour de Ski, bare 50 sekunder bak Tobias Angerer.

Nå sammenlignes han allerede med langrennskongen Bjørn Dæhlie.

- Simen kan bli en ny Bjørn Dæhlie. Han går så godt i alt og går fint på ski. Jeg er utrolig imponert, sier tidligere norsk landslagssjef Inge Bråten i dagens Dagbladet.

- Vi har fått en ny storløper, og det er ikke hver dag, sier Vegard Ulvang.

Østensen selv takker for komplimentene.

- Det er veldig smigrende å få ros fra noen som har vært med i gamet såpass lenge. Men om jeg er den nye Dæhlie vet jeg ikke. Han var ganske ekstrem, men jeg tar med meg det de sier. Det blir jo litt mer press, men det skjer automatisk når man gjør det bra. Press lærer man seg å takle, sier Østensen til Dagbladet.no.

Har bare tjent lommerusk

Tour de Ski var første gang 22-åringen deltok i verdenscupen. Tidligere denne sesongen har han bare gått skandinavisk cup, hvor han stort sett har vært i en klasse for seg selv.

PRESSET ANGERER: Simen Østensen måtte til slutt gi tapt for Tobias Angerer i Tour de Ski, men vant både tyskerens og verdenselitens respekt i løpet av de seks rennene han gikk i Tour de Ski. Men 22-åringen tror ikke noen nordmenn vil kjenne ham igjen på gata. Foto: SCANPIX
PRESSET ANGERER: Simen Østensen måtte til slutt gi tapt for Tobias Angerer i Tour de Ski, men vant både tyskerens og verdenselitens respekt i løpet av de seks rennene han gikk i Tour de Ski. Men 22-åringen tror ikke noen nordmenn vil kjenne ham igjen på gata. Foto: SCANPIX Vis mer

Premiepengene der er uansett lommerusk sammenlignet med det han håvet inn for 3. plassen i Tour de Ski.

- Jeg fikk vel nesten 200 000 kroner for 3. plassen. Det er en liten overgang ja, humrer han.

- I skandinavisk cup tjener man ingenting. Det er noen få hundre euro til nummer 1, 2 og 3. Jeg har levd på studielån, fått litt hjelp fra foreldrine mine samt det private laget jeg går for, Team Manpower. Om jeg ikke akkurat har blitt rik av det, har jeg klart meg greit økonomisk. Men det er klart at det er deilig å få litt igjen for det, når man bruker så mye tid og krefter på denne idretten, sier Østensen.

Ingen kjendis

Selv om han nå har skaffet seg et navn her hjemme i Norge, forventer han store forandringer i livet sitt den kommende tida.

- Det kan jo hende det blir litt mer oppmerksomhet fra de hjemme i nabolaget og i skimiljøet, men det spørs nok om noen kjenner meg igjen på gata i Oslo, sier han.

Det neste store målet før Østensen er VM i Sapporo i februar. For å komme dit bør han helst gjøre en god figur i NM om ti dager også - for selv med 3. plassen i Tour de Ski er han ikke garantert en plass på VM-laget.

- Jeg føler meg ikke sikker, men håper jeg har lagt inn en god søknad. Det hadde vært fryktelig moro å få være med til Japan, sier Østensen.

- Deilig å få igjen for alt strevet

• Din mening: Tror du Østensen blir vår neste skikonge?