NÆRT FORHOLD: Odd-Bjørn Hjelmeset (høyre) er med sitt humør og erfaring blitt en sentral støttespiller for Petter Northug jr.Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
NÆRT FORHOLD: Odd-Bjørn Hjelmeset (høyre) er med sitt humør og erfaring blitt en sentral støttespiller for Petter Northug jr.Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADETVis mer

- Deilig å ha Odd-Bjørn her

Odd-Bjørn Hjelmeset (38) har ankommet OL-byen. Det får Petter Northug (24) til å le.

||| • Følg skiathlom i langrennstudio fra kl. 22.30!

WHISTLER (Dagbladet): Odd-Bjørn og Petter har utviklet et nært vennskap over de siste åra, og henger mye sammen når landslaget er på tur. Sånn har det vært i Whistler de siste dagene også, etter at Hjelmeset kom over som den siste norske løperen.

Hjelmeset er en nyttig ressurs for Petter, og han får ham til å slappe av og le. Odd-Bjørns enorme energioverskudd og særdeles velutviklede humor er som skapt for en spent Petter Northug. 

- Det er veldig deilig å ha Odd-Bjørn her. Det blir veldig mange gode dårlige historier, sier Petter til Dagbladet.

Og er det noe Petter Northug, som fortsatt er skuffet etter 15-kilometeren, og fortsatt er spent med tanke på fortsettelsen trenger, så er det en god latter.

De blir det gjerne mange av når Hjelmeset er i nærheten.

Skitester
Dessuten stiller Odd-Bjørn gladelig opp som skitester for Petter så lenge hans faste mann til denslags, Eirik Myhr Nossum, er hjemme.
Petter stoler blindt på at Odd-Bjørn finner de beste skiene.

- Odd-Bjørn er en utmerket skitester. Med den rutinen han har, finner du knapt en bedre mann på det området, sier trener Morten Djupvik.

153 meter i storbakken
Det blir gjerne til at Petter tilbringer mye tid med Hjelmeset på OL-fritida også.

- De er jo gode kamerater og trives godt i hverandres selskap.

- Samværet begynner gjerne tidlig på morgenen. De bor på naborom, og jeg tror Odd-Bjørn har måttet vekke Petter hver eneste dag siden han kom hit, sier Djupvik.

På kveldstid får gutta tida til å gå med sosialt samvær og mye Playstation.

- Det er mye sosialt samvær. Tonen i laget er veldig avslappa og fin, sier Djupvik.

- Men Odd-Bjørn er for gammel til å spille Playstation, sier Petter.

- Men han er utrolig flink som ekspertkommentator. Han kommenterer alt vi andre gjør på maskinen.

- Hva spiller dere?

- Det blir mest golf, skytespill og hopping i den store OL-bakken.

- Martin Johnsrud Sundby har bakkerekorden på 153 meter. Det er lenger enn Schlierenschauer, sier Petter Northug til Dagbladet.

Gjensidig nytte
Om Petter Northug har utbytte av å være mye sammen med Odd-Bjørn Hjelmeset, er det alltids noe å hente andre veien også.

- Odd-Bjørn er ikke her for å være onkel for Petter. Han er her for å gå skirenn og kjempe i toppen. Og det er klart han, uansett hvor rutinert og merittert han er, også blir inspirert av Northug. Det sier seg vel nesten selv, sier trener Morten Djupvik til Dagbladet.