Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

– Deilig å komme tilbake og få tillit

Hoseth strålte i comebacket. Sett din egen børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Molde - Odd 2-0 (2-0).

Molde viste få tenner, og fikk juling i Sandefjord for seks dager siden. I dag var det lite som minnet om den kampen. På Jazzfestivalens siste dag bød Molde opp til dans, og avgjorde kampen før det var gått 20 minutter.

Return of the Soldier

Magne Hoseth forlot Molde for rundt to år siden, for å søke lykken i FC København, og seinere Vålerenga. I dag var han tilbake i den blå drakta. Og midtbaneeleganten spilte som han omtrent ikke har gjort siden sist han var i rosenes by.

Han dro fram flere tekniske lekkerbiskner, slo gode cornere, og hadde også den målgivende pasninga til 2-0.

– Det var artig å spille for Molde igjen. Klubben er i ferd med å bygge opp et nytt lag, sa Hoseth selv.

– Det er deilig å komme tilbake til et lag og få tillit.

Årets kjøp?

STRÅLTE: Magne Hoseth forlot Molde i 2004. I dag var han tilbake for fullt. Foto: Scanpix
STRÅLTE: Magne Hoseth forlot Molde i 2004. I dag var han tilbake for fullt. Foto: Scanpix Vis mer

Men det var nykomlingen Pape Pate Diouf som ble den store helten. Senegaleseren scoret begge Moldes mål, det første av dem en virkelig perle.

Petter Rudi slo en lang ball til mot Madiou Konate, og Moldes andre senegalesiske spiss valgte å brassesparke et innlegg. I boksen ventet makker Diouf som bredsidet ballen i nærmeste hjørne, bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein.

– Spennende typer som gjør mye artig, selv om de ikke alltid gjør ting etter læreboka, uttalte en munter Magne Hoseth om spissduoen etter kampen.

Og bare to minutter senere økte altså samme mann til 2-0. Denne gangen med en følsom buet heading, etter et langt oppspill.

– Denne seieren betyr ganske mye etter de dårlige kampene, uttaler Molde-trener Arild Stavrum.

– Jeg er godt fornøyd med det offensive spillet og innsatsen fremover. Nå satser vi på å komme opp fra sumpa.

Med tre poeng i dag har Molde fått et lite pusterom til nedrykksstriden, fire poeng foran Fredrikstad på kvalikkplass.

- Fikk ikke til noe

Det normalt så fintspillende Odd-laget ble totalt rundspilt i første omgang. Gang på gang måtte strategen Tommy Svindal Larsen se seg løpt over av en opplagt MFK-midtbane. Bare sjansestatistikken 7-1 til pause sier sitt.

Ali Gerba var blant lagets beste, men kameruneren ble altfor aleine de gangene han forsøkte å skape farligheter foran Jan Kjell Larsen i Molde-buret.

Trener Arne Sandstø var selvfølgelig ikke fornøyd med å ligge under 0-2 til pause.

– Vi fikk ikke til noe og spilte veldig monotont. Det ble lange baller mot angriperne, og for lite bruk av vingspillet. Jeg skulle gjerne sett at vi brukte vingene mer. Det ble mye lemping, sa Odd-treneren.

Under hvilen satte han inn både Nat Borchers og Jan Tore Amundsen. De bidro til å heve de hvites spill, men Odd ble aldri ordentlig farlige på Aker Stadion.