- Deilig å nyte 17. mai på tabelltoppen

Godset feirer nasjonaldagen som Norges beste fotballag.

DRAMMEN (Dagbladet): 16. mai-rundens definitive toppkamp ble spilt i Drammen:

Tabelltoer Strømsgodset tok imot fjerdeplasserte Tromsø, med ett poengs avstand lagene i mellom.

Men det var flere hakk enn som så som skilte lagene prestasjonsmessig fra avspark i ettermiddag:

Strømsgodsets første halvtime var blant de beste Tippeligaen har sett denne sesongen. Da funket alt: Pasningene gikk på få berøringer mellom de blå, løpene satt som avtalt, og de gangene Tromsø fikk ballen, hadde de alltid minst én aggressiv Godset-spiller i beina.

Lårmål av Konradsen
Ledelsen skaffet hjemmelaget seg etter et drøyt minutt. Da hadde allerede Muhammed Keita rukket å bli spilt fri i bakrommet, men hans avslutning ble avverget av TIL-keeper Benny Lekstrøms legg.

Men på den påfølgende corneren var Lekstrøm langt mindre imponerende:

Han hoppet på merkelig vis ut i feltet, slo begge nevene i luftrommet over ballen, før han tideler seinere måtte konstatere at Anders Ågnes Konradsen beregnet det hele bedre.

Skjønt: Konradsen visste knapt at han ble truffet av ballen før den lå i mål til 1-0.

- Det var nok ikke 100 prosent bevisst, nei. Ballen traff meg i låret, sier Konradsen til Dagbladet.

- Corneren lander i området der jeg skal være. Men jeg ser keeperen går opp, jeg regner med han skal plukke den, og så bommer han bare. Det var jeg ikke forberedt på i det hele tatt, så der var jeg heldig.

Suser fra Storflor
Tromsøs beste periode av kampen fikk vi se mot slutten av første omgang, men det var fortsatt Godset som virket nærmest scoring.

Etter 57 minutter kom den. Nok en gang som følge av forunderlig keeperspill fra Lekstrøm.

HOPPET I LUFT: Her feilberegner Benny Lekstrøm totalt etter Øyvind Storflors corner. Anders Ågnes Konradsen ble nærmest truffet av ballen. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
HOPPET I LUFT: Her feilberegner Benny Lekstrøm totalt etter Øyvind Storflors corner. Anders Ågnes Konradsen ble nærmest truffet av ballen. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

Øyvind Storflor fikk sjansen til å dunke løs fra 18 meter, trønderen traff godt, men midt i mål. Omtrent der Lekstrøm hadde ansiktet.

Men:

I stedet for å bokse ballen vekk, som trolig hadde vært det tryggeste, bøyde svensken i den neongule drakta seg ned i det skuddet kom susende. Forsøket på å avverge med fingertuppene endte bare med at han dempet kula inn i nettet.

Tromsøs aller største sjanse ble forært til innbytter Ole Martin Årst: Alfred Sankoh slo et (håp)løst tilbakespill i beina på 37-åringen like før slutt.

Årst rundet Adam Larsen Kwarasey, bare for å bredside avslutningen utenfor det målet midtstopper Kim André Madsen febrilsk forsøkte å dekke.

I tillegg til feilene bakerst og på topp for Tromsø, fikk Kara på midten sitt tredje gule kort for sesongen. Han må dermed se søndagens hjemmekamp mot Viking fra tribunen.

Det brydde ikke hjemmepublikummet seg om. De fikk et tredje øyeblikks jubel da speakeren kunne melde om Rosenborg-Hønefoss 0-1.

- Godset på topp, sang Godsetunionen.

Klar for 17. mai-toget
- Vi har en fantastisk god følelse nå, fastslår Anders Ågnes Konradsen.

I morgen er det treningsfri for Drammens fotballstolthet, men litt restituerende nasjonaldagsfeiring skal Konradsen få tid til.

- Det blir deilig å nyte 17. mai på tabelltoppen. Rammen kan ikke bli bedre.

Godset-trener Ronny Deila mener laget spilte to relativt like omganger: Dominante fra start, men noe mer løsslupne da klokka nærmet seg henholdsvis 45 og 90 minutter.

- Vi var gode det første kvarteret, og så var vi gode en lang stund fra start i andre omgang også. Vi leverer stabilt godt. Nå var ikke Tromsø all verden i dag, og jeg hadde en god følelse hele tida, en følelse av at dette ville gå vår vei.

TIL imponerte ikke Kwarasey
Heller ikke keeper Adam Larsen Kwarasey var veldig imponert over dagens motstander.

- Vi har god kontroll hele kampen. Tromsø har sin måte å spille på, og det var vel den måten de prøvde å spille på i dag også. Jeg synes ikke de har vært noe spesielt farlige framover noen gang så lenge jeg har spilt i Tippeligaen, sier Godsets målvakt.

- De er vanligvis bunnsolide bakover, men vi vet at det ikke er ofte de scorer tre-fire mål. Så i dag handlet det for oss om å være tette defensivt, for vi vet at vi scorer når vi spiller her på hjemmebane.

- Denne gangen fikk vi målet tidlig, og det var perfekt for oss. Da må Tromsø ha ballen og styre litt mer. Det synes jeg ikke de er så gode til, fastslår Kwarasey - keeperen for Norges definitive topplag 16. mai 2012.