Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Deilig å score mot klubben som ikke ville satse på meg

FFK-vrakgodset sendte gamleklubben ned.

DEN STORE HELTEN: Martin Wiig ble ikke satset på i FFK og gikk til Sarpsborg. I kveld tok han en fryktelig revansje mot gamleklubben - og scoret begge målene i 2-0-seieren. Foto: ARNT E. FOLVIK
DEN STORE HELTEN: Martin Wiig ble ikke satset på i FFK og gikk til Sarpsborg. I kveld tok han en fryktelig revansje mot gamleklubben - og scoret begge målene i 2-0-seieren. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

||| Fredrikstad - Sparta Sarpsborg 08 0-2

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Michael Røn og Martin Wiig ble begge veid for lette hos FFK.

I går sendte de gamleklubben til Adeccoligaen.

- Det er deilig å score to mål mot klubben som ikke ville satse på meg. Det skal jeg innrømme, sier Martin Wiig til Dagbladet.

Martin Wiig vil nok ikke glemme datoen 6.november 2009 med det første. Det ble dagen da han sendte sin tidligere klubb, FFK ned til Adeccoligaen.

Fire eks-FFK'ere

VAR I FFK I TO ÅR: Her står Wiig sammen med Per Egil Ahlsen. 
Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
VAR I FFK I TO ÅR: Her står Wiig sammen med Per Egil Ahlsen. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

Sammen med Bjørnar Johannessen, Michael Røn og Øyvind Hoås var Wiig en av fire tidligere FFK-spillere i startelleveren til Sarpsborg 08.

Wiig forlot FFK sommeren 2006 til fordel for Sarpsborg 08 som den gang het Sparta Sarpsborg. Han innrømmer at det var mange tanker som foregikk i hodet før dagens kamp:

- Jeg prøvde å ikke tenke så mye på det, men at vi skulle gi FFK seieren var selvsagt aldri noe tema, forteller han.

For det er litt over tre år siden FFK ikke ønsket å satse mer på hurtigtoget Wiig. Nå fikk han endelig sin revansje:

- Jeg har ingen vonde følelser for klubben. Men at det var deilig å score to mål mot klubben som ikke ønsket å satse på meg kan du gjerne skrive, sier Wiig til Dagbladet.

- Nå skal vi opp

VILL  JUBEL: Sarpsborg 08-spillerne havnet i en klynge foran supporterne sine etter Martin Wiigs delikate chipp i 1. omgang. Etter pause ble det enda bedre. 

Foto: ARNT E. FOLVIK
VILL JUBEL: Sarpsborg 08-spillerne havnet i en klynge foran supporterne sine etter Martin Wiigs delikate chipp i 1. omgang. Etter pause ble det enda bedre. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Michael Røn valgte også å forlate FFK, da han ikke ble satset på. Nå mener han humør, samhold og kvalitet har ført Sarpsborg 08 ditt de er idag.

— Dette var veldig artig. Jeg mener likevel at det er plass til begge lagene i tippeligaen. Det var jo litt spesielt å møte gamleklubben, men ufattelig artig at vi leverte en såpass god kamp, sier han til Dagbladet etter kampen.

 Begge er optimister med tanke på tippeligaspill neste år:

- Nå skal vi opp, sier Wiig.

- Vi får ta en liten øl idag, også skal vi slå Kongsvinger til mandag, avslutter Røn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media