Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Deilig å være på toppen igjen

VAIL (Dagbladet): - Jeg så Lasse ga full gass ut fra startbua i andreomgang. Da måtte jo jeg gjøre det samme, sier Kjetil - med Lasse som tilhører. - Sto du bak ryggen min og så på da jeg startet? gliser Kjus. - Veit du ikke at det er ulovlig?

Tonen var spøkefull da norsk alpinsports super-gutter tok dobbelt i VM-kombinasjonen. Som forventet. Kjetil Aamodt syns det var utrolig deilig å være tilbake på toppen etter det medaljeløse OL i fjor.

- Kombinasjonen er den verste øvelsen i et mesterskap. For da er jeg - og Lasse - de største favorittene, hver gang. Vi vet begge to at hvis vi ikke gjør noen store feil, får vi medalje. Og det forventningspresset er ikke alltid like lett, sier Kjetil.

Men i går taklet Aamodt all verdens press. Også da han sto aleine igjen på toppen i andre omgang - for første gang denne sesongen.

- Det er alltid vanskelig å lede foran finalen. For da har du egentlig alt å tape. Jeg er glad for at jeg holdt unna for presset, forklarer Kjetil.

Men i går tapte han bare noen fattige hundredeler, og de vil aldri spille noen rolle.

Mesterskapshai

Finn Christian Jagge har sagt følgende om Aamodt: Hver gang en mesterskaps-arrangør legger fram et brett med medaljer, tror Kjetil de er reservert for ham.

Nå har mesterskapshaien tatt to medaljer på tre forsøk - og han har fått en sugende revansje for det medaljeløse Nagano-OL sist vinter.

- Det er utrolig deilig å komme tilbake etter et mislykket mesterskap.

Utifra det jeg har gjort i verdenscupen hittil i vinter, visste jeg at jeg kunne komme meg på pallen her i Vail.

- Men to medaljer etter tre konkurranser, er likevel i overkant, sier allrounderen som tok VM-bronse i utfor sist lørdag.

Alpinkonge

Kjetil Aamodt ble ikke bare verdensmester i går. Han ble også historisk alpinkonge. Kombi-gullet er hans 13. VM- eller OL-medalje.

Bare alpin-pensjonisten Marc Girardelli har forsynt seg like grovt.

- Det er veldig hyggelig å tangere Girardelli. Lasse ligger vel fortsatt to bak meg, og jeg skal sørge for at han fortsatt gjør det etter dette mesterskapet, gliser Kjetil.

Som fortsatt har to muligheter her i Vail til å ta teten aleine.

Og Aamodt er ikke sliten etter tre VM-konkurranser på ei uke.

- Det å vinne gir meg bare enda mer motivasjon.

- Utrolig VM

Lasse Kjus ble slått av lagkompisen i går, men deltok hjertelig i den store, norske feiringa.

- Jeg er veldig fornøyd med sølvmedaljen. Kjetil var bedre enn meg, særlig i det siste henget. Derfor er det fortjent at han vant, sier Lasse.

Han står med ett gull og to sølv etter tre VM-konkurranser.

- Det har vært et helt utrolig mesterskap for meg så langt, sier han til Dagbladet.

- Bedre enn forventet?

- Jeg tenker aldri på forhånd hva som er mulig eller ikke mulig. Jeg kjører for å vinne hver gang jeg stiller til start, sier han.

GRATULERER: Kjetil fikk en meget fortjent VM-medalje, og et smellkyss av Lasse Kjus.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media