- Deilig å vinne slike kamper

Katrine Lunde Haraldsen reddet seieren i sluttsekundene.

BEIJING (Dagbladet.no): Norge - Romania 24-23

Gruppefinalen mot rumenerne fikk en verst tenkelig start, da Katja Nyberg fikk seg en smell i kneet under oppvarmingen.

Det er foreløpig ikke klart hvor alvorlig skaden er, men forhåpentligvis er det bare snakk om en liten smell for den uheldige Ikast-spilleren.

Ute på banen ble det en thriller for de norske jentene. Katrine Lunde Haraldsen reddet norsk seier med to strålende redninger mot slutten - den siste bare 22 sekunder før slutt.

Dermed blir det et skandinavisk nabooppgjør mot Sverige i kvartfinalen.

- Dette var en gøy kamp å spille. Vi fikk endelig litt skikkelig motstand, og det er deilig å vinne slike kamper - selv om det er morsomt å vinne med ti mål også, sier Katrine til Dagbladet.no.

Målvakten scoret

Fem kamper inn i OL møtte Norge endelig skikkelig motstand. For Romania er en av medaljekandidatene, og det ble tøft i Olympic Sports Center Gymnasium.

REDDET NORGE: Katrine Lunde Haraldsen leverte to praktredninger i sluttminuttene og Norge vant med ett mål. Foto: AFP
REDDET NORGE: Katrine Lunde Haraldsen leverte to praktredninger i sluttminuttene og Norge vant med ett mål. Foto: AFP Vis mer

Det var helt jevnt i starten, men mot slutten av den første omgangen rykket Norge litt i fra.

Katrine Lunde Haraldsen fikk da bedre tak på de rumenske skuddene og framover scoret de norske jentene fire på rappen.

Katrine klarte imidlertid ikke å stoppe skuddet til målvaktkollega Luminita Dinu, som utnyttet at Lunde Haraldsen sto langt ute da lagvenninnene mistet ballen.

Mot slutten av omgangen kladdet det litt igjen, og Romania reduserte slik at den norske ledelsen til pause bare var på ett mål.

- Jeg synes vi brenner litt for mye på nærskuddene våre. Vi sliter dessuten med rytmen i angrepsspillet vårt, sier Marit Breivik til Dagbladet.no.

Dramatiske sluttminutter

Lagene fulgte hverandre tett også etter pause, men Norge var stort sett et lite hestehode foran.

Det var to hardtarbeidende og gode forsvarsslag som møttes, og det ble svært jevnt mot slutten. Fem minutter før slutt gikk rummenerne for første gang siden startminuttene i ledelsen, men de norske jentene beit seg fast.

Etter at både Gro Hammerseng og Else-Marthe Sørlie Lybekk hadde misset fra sjumetermerket, fikk Tonje Nøstvold sjansen. Og hun taklet presset. Hun banket inn tre straffer mot slutten av kampen - tre scoringer som holdt Norge inne i kampen.

- Det er veldig sterkt av Tonje å sette inn de tre straffene, sier Breivik.

Katrine Lunde Haraldsen leverte en matchvinnende redning to minutter før slutt, da hun stoppet en hundreprosentsjanse fra den rumenske linjespilleren sekunder etter at Kristine Lunde hadde sendt Norge i en 24-23-ledelse.

Målvakten reddet også et gjennombrudd 20 sekunder før slutt, og dermed endte det med norsk ettmålsseier.

- Jeg er spesielt fornøyd med den første redningen fra linjespilleren. I den andre sitasjonen blir spilleren deres så godt presset at det er et skudd jeg skal ta, sier Lunde Haraldsen.

VIKTIG SEIER: De norske jentene jubler gruppeseieren, som gir dem Sverige i kvartfinalen på tirsdag.