- Deilig at det ikke var noe brudd

Bare betennelse for Astrid.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk torsdag den gledelige beskjeden om at smertene i beinet ikke er et tretthetsbrudd, men kun en betennelse.

– Det var deilig at det ikke var noe brudd. Forhåpentlig vil jeg ikke merke noe til betennelsen når jeg begynner med ski igjen. Jeg har fått betennelsen på grunn av overbelastning, men det blir fort sånn når man gir på litt ekstra, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NTB.

Medisinstudenten har slitt med beinhinnebetennelse i den venstre leggen i to uker, og forlot denne ukens samling med landslagsjentene på Gjøvik for å ta en MR-undersøkelse.

- Vi fikk beskjeden i går (torsdag), og det er ikke påvist noe tretthetsbrudd hos Astrid. Beinhinnebetennelsen gjør at hun må ta noe hensyn og ikke bare løpe. Men hun kan fortsatt sykle og trene på rulleski, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB og legger til at betennelsen vil bli bedre så fort Jacobsen får ski på beina igjen.

Dermed ser det lyst ut for sprintverdensmesteren, som har trent mer enn noen gang fram mot en sesong.

- Astrid er blitt både sterkere og mer utholdende. Hun har økt mengden og trener mer. Astrid har aldri vært så bra trent før en sesong som nå, forklarer Kristiansen fornøyd.

Ella Gjømle på sin side må avvente om hvor alvorlig de påviste antistoffene mot twar er. Twar-syndromet ble oppdaget i en blodprøve torsdag.

- Virussykdom merkes best når du trener hardt. Da blir du helt tom for krefter. Det kan være alvorlig, men vi er fortsatt optimistiske med tanke på Ella. Hun skal igjennom flere blodprøver i løpet av de nærmeste dagene. De vil gi en mer sikker pekepinn på alvorlighetsgraden, sier landslagstreneren for jentene.

- Men det er viktig å ikke ta noen sjanser før vi vet mer. Hun vil være redusert i starten på sesongen, men sesongen er lang og jeg har troen på at hun vil komme sterkere tilbake over jul, legger Kristiansen til.

IKKE SÅ ILLE SOM FRYKTET: Astrid Jacobsen har ikke pådratt seg tretthetsbrudd, og unngår dermed enda lenger treningspause. Foto: Scanpix
IKKE SÅ ILLE SOM FRYKTET: Astrid Jacobsen har ikke pådratt seg tretthetsbrudd, og unngår dermed enda lenger treningspause. Foto: Scanpix Vis mer

Vibeke Skofterud, som også har slitt med smårusk i maskineriet, er i full trening igjen og har deltatt på ukens samling på Gjøvik.

Verdenscupstarten i Düsseldorf er helgen 27.-28 oktober, mens Beitostølen følger tre uker senere.
 
(NTB)