- Deilig at det ikke var noe brudd

Bare betennelse for Astrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk torsdag den gledelige beskjeden om at smertene i beinet ikke er et tretthetsbrudd, men kun en betennelse.

– Det var deilig at det ikke var noe brudd. Forhåpentlig vil jeg ikke merke noe til betennelsen når jeg begynner med ski igjen. Jeg har fått betennelsen på grunn av overbelastning, men det blir fort sånn når man gir på litt ekstra, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NTB.

Medisinstudenten har slitt med beinhinnebetennelse i den venstre leggen i to uker, og forlot denne ukens samling med landslagsjentene på Gjøvik for å ta en MR-undersøkelse.

- Vi fikk beskjeden i går (torsdag), og det er ikke påvist noe tretthetsbrudd hos Astrid. Beinhinnebetennelsen gjør at hun må ta noe hensyn og ikke bare løpe. Men hun kan fortsatt sykle og trene på rulleski, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NTB og legger til at betennelsen vil bli bedre så fort Jacobsen får ski på beina igjen.

Dermed ser det lyst ut for sprintverdensmesteren, som har trent mer enn noen gang fram mot en sesong.

- Astrid er blitt både sterkere og mer utholdende. Hun har økt mengden og trener mer. Astrid har aldri vært så bra trent før en sesong som nå, forklarer Kristiansen fornøyd.

Ella Gjømle på sin side må avvente om hvor alvorlig de påviste antistoffene mot twar er. Twar-syndromet ble oppdaget i en blodprøve torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer