- Deilig at Liverpool slo United

Riise gleder seg med gamleklubben.

BISLETT (Dagbladet.no): John Arne Riise har fortsatt sterke følelser for de røde som han var en del av fram til han flyttet til Roma denne sommeren.

Og han følger med, og fikk blant annet med seg den etterlengtede seieren mot erkerivalene Manchester United.

- Det var deilig. Jeg følger med. De viser alle kampene også i Italia. De har spilt veldig bra. De var heldige de første to-tre kampene i serien, synes jeg, med å få de resultatene de fikk, men etter det har de spilt veldig bra, sier Riise til Dagbladet.no.

- Fortjener tittel

Han håper på en ligatittel for Liverpool denne sesongen, noe han aldri fikk oppleve på sine sju sesonger på Anfield.

- De har stall nok til å kunne klare det. Og jeg håper de klarer det, fordi supporterne fortjener det og spillerne fortjener det. Men det er flere lag som virker sterke. Blant annet Chelsea virker veldig sterke, mener han.

Men da Dagbladet.nos reporter forsøker å få Riise til å vurdere om Liverpool er svekket på venstrebacken siden i vår, slår han latterdøra på vidt gap.

- Haha! Du får meg ikke ut på den stien der, det skal jeg love deg. Jeg synes de har et godt, stabilt lag, jeg, smiler Riise lurt.

SKAL JEG TRØSTE HAM? John Arne Riise og Daniele De Rossi under kampen mot Siena sist helg. Roma tapte 1-0. Foto: Filippo Monteforte, AFP/Scanpix
SKAL JEG TRØSTE HAM? John Arne Riise og Daniele De Rossi under kampen mot Siena sist helg. Roma tapte 1-0. Foto: Filippo Monteforte, AFP/Scanpix Vis mer

Svak sesongåpning

Starten i Roma har ikke vært spesielt lystig for sunnmøringen. Sju poeng på seks kamper ligger langt under hovedstadsklubbens ambisjonsnivå.

- Sesongåpningen har vært litt opp og ned. Vi har gode resultater hjemme men har slitt litt på bortebane. Men det er tidlig i sesongen, så det kommer seg etterhvert.

For sin egen del er Riise fornøyd med å ha fått spille alle kampene så langt, men tror han kan bli bedre når han blir vant til nye omgivelser.

- Som jeg sa da jeg gikk dit - jeg trenger litt tid til å bli vant til et nytt system og en ny måte å spille fotball på, så gi meg noen måneder til å bli vant til det. Jeg har prestert greit, men jeg vet at jo mer jeg blir vant til det, jo bedre kommer jeg til å spille, sier John Arne Riise.

Selv er han av de mest rutinerte og sikreste navnene i lagoppstillingen mot Skottland på lørdag. Se i videoen øverst i saken hvilke tanker Riise gjør seg om blant annet skadesituasjonen og de nye gutta i troppen.

- Deilig at Liverpool slo United