- Deilig at så mange er engasjert

Se svarene fra nettmøtet med Solveig Ullevålseter.

(Dagbladet.no): Bak en fartsglad nordmann i Dakar-rallyet, sitter det en bekymret kvinne. Hun sitter klistret til dataskjermen og håper alt går bra.

Av og til gjør det ikke det. Mandag var nettopp den tragiske meldingen om Andy Caldecotts dødsfall offentliggjort da Solveig V. Ullevålseter oppdaget at «prikken» som symboliserer ektemannen Pål Anders hadde sluttet å flytte på seg på den offisielle nettsiden til rallyet.

- Det var veldig spesielt på mandag. Man vil jo egentlig ikke tenke på det, men så kommer det så nært igjen. Nå bare gleder jeg meg til søndag, sier hun til Dagbladet.no.

- Holder pusten

Søndag er Dakar-rallyet over for i år. Da får hun tilbake «gubben» som hun gjerne kaller ham, og kan puste normalt igjen.

- Jeg er jo ikke den eneste kona eller ektemannen som sitter hjemme og holder pusten. Men det er noe med at dette varer i så mange dager. Hvis du kjører utfor, er faren over på noen få minutter, sier hun.

Men Solveig er mye mer enn bekymret. Hun er også Pål Anders største tilhenger og trolig landets beste pressesjef. Daglig oppdaterer hun hjemmesiden dakar.no.

Må distansere seg

STØTTESPILLER: Solveig V. Ullevålseter er presseansvarlig for mannen Pål Anders mens han deltar i Dakar-rallyet. Foto: Scanpix
STØTTESPILLER: Solveig V. Ullevålseter er presseansvarlig for mannen Pål Anders mens han deltar i Dakar-rallyet. Foto: Scanpix Vis mer

Hver kveld under Dakar-rallyet dumper det inn en mail fra Solveig til alle landets sportsredaksjoner, med oppsummering av dagens etappe og ferske sitater fra Pål Anders.

For hun må glede seg med mannen, og skyve de skumleste tankene i bakgrunnen.

- Jeg kunne ikke vært gift med Pål Anders om jeg ikke kunne distansere meg fra det, sier hun.