Deilig, Deila!

SKIEN: Midtstopper og Odd-toppscorer Ronny Deila (25) sendte Odd Grenland opp på medaljeplass i årets Tippeliga med sine to scoringer.

- Slik jeg skjønte det, er Utrecht på jakt etter midtstoppere, og de to talentspeiderne som var til stede vil gi positive tilbakemeldinger til sin klubbledelse, sier Odd Grenlands sportslige leder Jan Sæterbakken.

- Utrecht vil ta kontakt til uka og de regner med å være på plass med sine direktører når vi spiller mot Strømsgodset i Drammen neste helg, sier Sæterbakken.

- Flere får profftilbud

Deila er avslappet til proffopphold.

- Landslagsspill og proffspill tar jeg med knusende ro. Men fortsetter vi å spille slik vi gjør i øyeblikket, er det liten tvil om at det er flere av våre spillere som vil få tilbud fra utlandet, sier Deila.

En annen som kan få muligheten til proffspill i utlandet er Deilas stopperkollega Bård Borgersen (29). Han har foreløpig ikke signert noen ny kontrakt med Skiens-klubben og kan dermed gå gratis etter årets sesong.

- Jeg er åpen for eventuelle interessenter, men det er også høyaktuelt å bli værende i Skien, sier Borgersen.

- Vanvittig deilig

Men i går kveld var det først og fremst Ronny Deilas store kveld i Skien.

Deila var kald og rolig da han sendte Odd Grenland i ledelsen 2- 1 på straffespark. Seinere satte han kompromissløst inn 4- 1:

- Det var et perfekt innlegg av Thomas Røed og vanvittig deilig da ballen gikk i nettet.

- Jakter medaljer

Deila er nå Odd Grenlands toppscorer med fem fulltreffere. Det er han ikke så veldig opptatt av. Noe som opptar ham mer er jakten på seriemedaljer.

- Vi satser alt på å ta medalje i årets sesong, sier Deila.

Trener Arne Sandstø er også lysten på medalje.

- Målsetningen vår har hele tida vært å korte inn de seks poengene som skilte til medalje i fjor. De nestene kampene vil avgjøre mye i så måte. Vi møter motstandere vi bør slå, sier Sandstø.

  • Odds neste motstandere er Strømsgodset (b), Sogndal (b), Bodø/Glimt (h) og Lyn (h).

Men først venter Oslo Øst i cupen onsdag - det kan bli tøft nok.

<B>FLYGENDE HOLLENDER? </B>Ronny Deila og Odd Grenland flyr mot toppen av tabellen i Tippeligaen. Nederlandske Utrecht er interessert i Deila og kommer til å ta kontakt med Odd til uka.