«Deilig!!! Faen så bra!!!»

Slik hyller Petter Northug kompisens første pallplass i verdenscupen.

SMS-FLOM: Niklas Dyrhaug fikk over 100 sms-er i løpet av et par timer etter sitt første pallbesøk i verdenscupen. Foto: Anders Skjerdingstad
SMS-FLOM: Niklas Dyrhaug fikk over 100 sms-er i løpet av et par timer etter sitt første pallbesøk i verdenscupen. Foto: Anders SkjerdingstadVis mer

FALUN (Dagbladet): - Jeg tenkte på det i går. Jeg ville ikke ende opp med et stempel som evig firer, sier Niklas Dyrhaug til Dagbladet.

Vi møter ham på løperhotellet i Falun noen timer etter at 24-åringen fra Tydal klatret opp på seierspallen for første gang i karrieren. Etter at han spurtet inn til tredjeplass sammenlagt i verdenscupfinalen, begynte meldingene å renne inn.

Over hundre er det blitt. Og én av dem fra treningskameraten Petter Northug.

- Den var kort og konsis, sier Dyrhaug — og viser fram følgende budskap:

«Deilig!!! Faen så bra!!!»

Fikk råd Dyrhaug var en av Northugs gode hjelpere under Tour de Ski, der han trolig falt fra en pallplass på fellesstarten med skibytte i Oberstdorf.

I går kveld snakket kompisene sammen om hvordan Dyrhaug burde legge opp taktikken.

- Han ga meg et råd, og det var å være bestemt, forteller Dyrhaug.

Og bestemt var han på den 15 kilometer lange jaktstarten i fristil.

- Jeg var egentlig helt ferdig ganske tidlig i løpet. Siste gang vi skulle opp Mördarbacken, var det så vidt jeg klarte å henge på — og jeg måtte gi ei luke. Men jeg visste jeg kunne gli det inn, og jeg visste jeg har en god spurt, sier Dyrhaug.

Vil spurtslå Northug - Kan du også slå Petter Northug i en spurt?

- En gang, før eller senere, skal jeg gjøre det, ja, gliser Dyrhaug.

Etter å ha nærmet seg pallen løp for løp i det siste, er han glad det lyktes.

- Det betyr mye å få til dette i det siste løpet. Da har jeg brutt en barriere. Som sagt, jeg vil ikke være en evig firer. Og at det kom i en minitour, gjør det litt ekstra stort, erkjenner han.

Det var Dario Cologna som vant verdenscupfinalen i Stockholm, fulgt av kanadiske Devon Kershaw. De to ble også én og to i verdenscupen sammenlagt.

GJENNOMBRUDD: Med Petter Northug som hjemmeværende TV-titter, tok Niklas Dyrhaug ansvar og sørget for norsk pallplass i verdenscupfinalen.
GJENNOMBRUDD: Med Petter Northug som hjemmeværende TV-titter, tok Niklas Dyrhaug ansvar og sørget for norsk pallplass i verdenscupfinalen. Vis mer