Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Deilig med flaks

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Start 1-2. - Det er deilig å ha flaks for en gangs skyld, sier Start-trener Jan Halvor Halvorsen etter gårsdagens triumf over tidligere lagkamerater i Rosenborg. - Jan Halvor er en luring, gliser Erik Hoftun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om de kan synes en smule motstridende, er begge uttalelsene dekkende for det som skjedde i oppgjøret mellom Tippeligaens topp og bunn:

Når hjemmelaget har ti feite sjanser og bortelaget bare tre, kan en ikke si annet enn at seieren er heldig. Samtidig er det ingen tvil om at Start var smart i valg av taktikk.

- Jeg er veldig godt fornøyd med den taktiske gjennomføringen av kampen.

Vi bestemte oss for ikke å være feige, men presse høyt for å få mål, sier Jan Halvor Halvorsen.

De lyktes i det 21. minutt, da Osman Nyan vendte av Bengt Inge Johnsen og satte ballen i mål. Deretter la de om til en mer defensiv formasjon, som også lyktes godt, Roar Strands redusering til tross.

To minutter før slutt fastsatte Andreas Ottosson sluttresultatet etter en feilberegning av midtstopper Lasse Strand.

«Kan slå alle»

- De siste tre kampene har vist at vi kan slå hvem som helst, sier en lykkelig Halvorsen.

Selv med sterke motstandere som Molde, Viking og Rosenborg sitter de igjen med ni scoringer og fem poeng.

- Jeg har aldri mistet trua på at vi kan berge plassen i Tippeligaen. Det som har skjedd de siste kampene, viser at vi er på rett vei, mener Start-treneren.

Han innrømmer at det er litt ekstra artig å slå Rosenborg, både fordi det er Norges beste lag og fordi han selv har en fortid i klubben.

- Det er klart det er artig å slå Nils Arne, flirer Jan Halvor Halvorsen.

«Skal overleve»

Rosenborg-treneren var langt mindre fornøyd med det han så på Lerkendal-matta.

- Det er utrolig at vi skal tape en sånn kamp, hvor vi skaper så mange sjanser.

- Hva synes du om Start?

- Det vil jeg helst ikke uttale meg om. De spilte vel på det de kan, men jeg synes ikke de stoppet oss noe særlig. Laget la seg mye bakpå, men det er rett av dem, det. De skal jo overleve.

Trenerkollega Halvorsen mener det lå litt i kortene at Rosenborg kunne tape denne kampen.

- De brukte mye krefter i onsdagens kvalifisering til Champions League. Jeg tror ikke dette tapet har noe å si for deres sjanser videre. Rosenborg kommer nok til å gjøre det bra!

I SIGET: Startspillerne sto for serierundens største bombe da de slo Rosenborg. Her i gledesrus etter den andre Start-scoringen.