Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Deilig og rettferdig at vi vinner

Nisja fikk fulltreff og fikset Viking-seier mot Sogndal.

Viking - Sogndal 2-1.

Sogndal var nær ved å kare til seg nok et viktig poeng i nedrykksstriden, men ni minutter før slutt fikset Vidar Nisja 2-1-seier for Viking. Det gledet Viking-trener Kjell Jonevret stort.

Etter kampen uttalte svensken til TV 2 at han ikke synes Sogndals spillestil bør kunne gi poeng. Hvittrøyenes defensive og kompakte linje falt ikke i smak hos Jonevret.

- Jeg synes at fotball er verdens fineste sport. Det er deilig og rettferdig at vi vinner, for det spillet Sogndal leverer skal liksom ikke få gi poeng, selv om de er i poengnød, sa Jonevret.

Han lyktes godt med å bytte inn Trond Olsen og Vidar Nisja, som var henholdsvis servitør og avslutter på seiersmålet mot slutten av kampen. Det kom etter at Viking hadde styrt kampen stort sett hele veien mot et noe tamt Sogndal-lag.

God Viking-åpning Jonas Olsson var ikke helt enig med Jonevret og mente gjestenes prestasjon var verdt ett poeng. Sogndal-treneren var naturlig nok skuffet over å tape kampen på slutten.

- Det så ut til å bli 1-1, så det er klart det kjennes surt. Vi spilte smartere i annen omgang og hadde bedre pasningsspill enn før pause, sa Olsson.

Viking hadde ballen mye i starten og tok fortjent ledelsen på et hjørnespark etter 26 spilte minutter. Trond Erik Bertelsen slo inn, og i feltet var Johan Lædre Bjørdal sterkest og stanget inn 1-0 fra kort hold.

Sogndal virket tannløse, men fikk en noe heldig scoring på et godt tidspunkt like etter pause. Bjørdal burde ha klarert den lange ballen mot gjestenes spissduo enkelt, men bommet. Deretter var Ulrik Flo var sterk og god da han fikk med seg ballen og hamret den opp i nettaket.

Spennende innspurt Bortelaget virket fornøyd med ett poeng og la seg lavt, men måtte til slutt se en ny ball snike seg forbi Kenneth Udjus. Nisja fikk ballen fra Trond Olsen ved kanten av 16-meteren og plasserte den utakbart i mål via lengste stolpe.

Flere scoringer ble det ikke, og Sogndal gikk glipp av viktige poeng i nedrykkskampen. Fredrikstad på kvalifiseringsplass er tre poeng bak og møter Brann på hjemmebane mandag. Fire kamper gjenstår etter helgens runde.

- Tre av dem er hjemmekamper, så det ser lyst ut, var Olssons kommentar om nedrykksstriden.

Viking vant på sin side for første gang siden 21. september og tok seg forbi Haugesund, Vålerenga og Brann opp til 5.-plass på tabellen.

(NTB)