- Deilig!

De norske hopperne har slitt i motgang - helt til i går. I Engelberg løsnet det endelig for Roar Ljøkelsøy. - Femteplassen gir meg mer sjøltillit og motivasjon, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter førsteomgangen i idylliske Engelberg i Sveits lå unggutten Anders Bardal på femteplass og Ljøkelsøy på sjuende. Anders merket presset og sprakk i andre omgang, men landet til en anstendig 14. plass. Roar, derimot, hoppet seg nærmere pallen.

- Det var litt synd at Anders misset i andre omgang, men han kommer igjen, sier Ljøkelsøy.

- For min egen del føler jeg lettelse og glede.

Smakte bra

Landslagssjef Hroar Stjernen legger ikke skjul på at femteplassen smakte veldig bra et par uker før Hoppuka starter i Oberstdorf.

- Ja, det var en lettelse. Det var veldig greit for oss å få en bekreftelse på at det vi jobber med er riktig, sier Stjernen til Dagbladet.

For hele laget betyr det at skuldrene blir senket - for nå har landslagssjefen fått fram tre navn som kan kjempe i topp 10 utover vinteren.

- Tommy har slitt her nede (bare 39. plass i går), men han skal tilbake, sier Stjernen.

- Anders og Roar har vist at de kan k jempe blant de 10 beste.

Stjernen understreker at det er knalltøft i toppen, og tror ikke på noen norsk enkeltseier i Hoppuka.

- Nei, det gjør jeg ikke - men en plass på pallen har jeg håp om at vi skal klare, sier Stjernen.

Litt julefeiring

I går var åtte nasjoner representert blant de 10 beste hopperne. Ikke minst Simon Ammann fra Sveits (nr. 2) og østerrikske Martin Koch (nr. 3) overrasket mange.

- Ammann hoppet veldig bra i sommer, og Koch har vært veldig bra på trening, sier Stjernen. Den negative overraskelsen heter Tyskland, som hadde sin bestemann Sven Hannawald helt nede på 15. plass.

Jula står for tur for de fleste av oss, men de norske hopperne må vente enda en stund på den. Fra torsdag til søndag (lille julaften) skal de trene på Rena. Så er også de klare for litt julemat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer