Dejlig å være Harald Martin

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Han løp seg i senk, ble matchvinner og hadde kveldens breieste glis i Danmark i kveld: Harald Martin Brattbakk.

Like før pause kom målet som sikret Norge seieren i ligalandskampen. Erik Hoftun brøt på midtbanen, gikk framover og spilte ballen til Brattbakk som var på vei inn i 16-meteren.

Med et iskaldt skudd i krysset scoret Brattbakk. Men først tok han seg tid til å sjekke med linjemannen om han var offside.

- Jeg hadde masse tid og rom. Jeg kikket over på linjemannen før jeg satte den. Jeg visste at jeg fikk god tid i den posisjonen, sier Harald til Dagbladet.no utenfor garderoben på Brøndby stadion.

Det er ikke første gang RBK-angriperen er her. Etter dagens kamp står han med to mål på to kamper på samme arena.

- Det er ikke så voldsomt statistisk grunnlag, flirer han.

Brattbakk er nok den danskene fryktet mest før avspark. Trønderen spilte for FC København før han reiste hjem til Lerkendal.

- Det tenkte jeg ikke så mye på. Men jeg hadde et kjempefint år i København, sier han.

Før kampen i dag sto den tidligere Tippeliga-toppscoreren med tre mål på ni landskamper. Selv om kvelden oppgjør ikke var offisiell kamp regner Brattbakk målet som sitt fjerde med flagget på brystet.

- Og det er jeg godt fornøyd med. Landslaget er artig, sier han.

Han vil ikke si noe om sine egne sjanser for at han skjøt seg inn i troppen til Tunisia om tre uker med målet i dag.

- Det er lov å håpe. Jeg er aldri overrasket over at jeg gjør en god innsats, sier 31-åringen som ble nødt til å bruke mer krefter enn normalt som enslig spiss.

- Det ble mye løping og lang vei til mål. Og så måtte jeg tilbake i forsvare også. Men vi fikk spilt baller som passet meg. Det fungerte.

MATCHVINNER:</B> Harald Brattbakk scoret kampens eneste mål på Brøndby stadion. Foto: SCANPIX