Dejligt på sletta

Det er dejligt å være dansk i Norge. Det mener i alle fall Skovlunde IF, som har mest Norway Cup-erfaring av samtlige utenlandske klubber.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): I år arrangeres Norway Cup for 32. året på rad, og i 28 av dem har Skovlunde IF vært på plass på Ekebergsletta. Det betyr at de er det utenlandske laget som har deltatt flest ganger i verdens største fotballturnering.

-  Det er blitt en tradisjon for oss å dra hit hvert år. Alle spillerne i klubben vet hva Norway Cup er, og det er noe man gleder seg enormt til hver eneste sesong, sier Klaus Jensen, trener for Skovlundes jentelag født i 1988. I år er København-klubben representert med tre lag, og Dagbladet fulgte J16-laget, som kommer rett fra seier i Dana Cup, mot Voss.

KAMPFAKTA

Klasse R, 32-delsfinale

Skovlunde - Voss 1-0 (0-0)

-  Vårt andre hjem

-  Vi liker oss veldig godt her. Det er en spesiell stemning å spille på Norway Cup. Ekebergsletta er nesten vårt annet hjem, eller i alle fall vår andre hjemmebane, sier kaptein Julie Pedersen. For to år siden vant hun Norway Cup i småjenteklassen, og ambisjonsnivået er like høyt i år.

-  Vi hadde som mål å vinne puljen vår, og det gjorde vi. Nå satser vi på å vinne hele Norway Cup, sier Jensen.

Jentene har tatt «Norskebåten» fra København, og bor i vennskapsklubben Bølers klubbhus.

Seier på golden goal

De gulgrønne danskene presser hardt i hele kampen, men blir gang på gang stoppet av de fysisk tøffe vestlandsjentene. Kampen må avgjøres på golden goal.

-  Ikke heng med hodet, det er bare snakk om marginer nå, oppmuntrer trener Klaus.

Og endelig, i midten av andre omgang: Cecilie Acka kommer fri innenfor sekstenmeteren, og sender av gårde en ball som går under vossekeeperen og i mål.

-  Da jeg skjøt, trodde jeg ikke ballen kom til gå inn. Heldigvis gjorde den det, jubler målscorer Cecilie Acka. I dag er det ny vinn-eller-forsvinn-kamp, og da får vi se om det fortsatt er like dejiligt å være dansk på Ekebergsletta.

NORWAY CUP-VETERANER: Skovlunde-jentene fra Danmark kommer fra den utenlandske klubben som har vært flest år i Norway Cup.