Dekker ferdig i Rabobank

Kommer heller ikke til OL.

(Dagbladet.no): Den nederlandske sykkelrytteren Thomas Dekker er i ferd med å bli løst fra kontrakten med profflaget Rabobank, skriver avisa de Volkskrant.

Årsaken er det som beskrives som tillitsbrudd fra begge sider.

23-åringen ble holdt utafor Tour de France på grunn av rapporter om unormale blodverdier, som kan indikere EPO-doping.

Etter skandalen med Michael Rasmussen i fjor, ønsket ikke Rabobank å ta noen sjanser.

Men siden Dekker ble holdt utafor touren (i fjor mistet han touren på grunn av sjukdom), har laget hans slitt med å komme i kontakt med ham. All kontakt går nå via advokater.

Italia-bosatte Dekker er regnet som et av de største talentene i nederlandsk sykkelsport. Forrige uke lanserte utøveren at han ikke vil delta i OL, på grunn av for dårlig fysisk form.

Dekker ferdig i Rabobank
TALENT: Thomas Dekker var en av de nederlanske sykkelrytterne som det ble knyttet størst forventninger til foran denne sesongen. Nå er det klart at han mister Tour de France i tillegg til OL, samtidig som han blir løst fra kontrakten med laget Rabobank. Foto: DOMINIC FAVRE/EPA/SCANPIX
TALENT: Thomas Dekker var en av de nederlanske sykkelrytterne som det ble knyttet størst forventninger til foran denne sesongen. Nå er det klart at han mister Tour de France i tillegg til OL, samtidig som han blir løst fra kontrakten med laget Rabobank. Foto: DOMINIC FAVRE/EPA/SCANPIX Vis mer