VIL AVSLØRE ALT: Nederlandske Thomas Dekker planlegger å fortelle om sin dopingfortid. Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINI
VIL AVSLØRE ALT: Nederlandske Thomas Dekker planlegger å fortelle om sin dopingfortid. Foto: SCANPIX/AFP/FABRICE COFFRINIVis mer

Dekker vil fortelle alt om sitt liv med doping

- Navn, datoer og detaljer, sier syklisten.

Den nederlandske syklisten Thomas Dekker er klar til å avsløre alt om sitt liv med doping. Han vil samarbeide fullt ut med landets antidopingbyrå.

Dekker sier en i pressemelding at han vil hjelpe til med å rydde opp i idretten og oppfordrer sine tidligere lagkamerater til å dele sine opplevelser med antidopingmyndighetene.

Dekker ble utestengt for to år i 2009 etter å ha testet positivt på EPO. Han opplyste nylig i et intervju at det var omfattende doping i sykkellaget Rabobank, som han syklet for fra 2005 til 2008. Han er nå i Garmin-Sharp-laget.

- Jeg vil vitne for og samarbeide fullt ut med det nederlandske antidopingbyrået, og jeg vil hjelpe til ytterligere for å få en ren sykkelsport. Derfor vil jeg avsløre alt jeg vet. Det gjelder navn, datoer og detaljer, sa han i pressemeldingen.

Det nederlandske antidopingbyrået regner med å ha sitt første møte med Dekker innen to ukers tid.

(NTB)