Dekket bord for Deportivo

0- 0 i Portugal var akkurat det Deportivo trengte. Hjemme på Stadio Riazor har de ikke sluppet inn mål i årets Champions League.

- Vi har 90 minutter med hjemmefansen i ryggen på å få et historisk resultat, sier Deportivos ballfordeler Mauro Silva, som kan glede seg til returoppgjøret. Kampen mellom Porto og Deportivo ble nemlig alt det tilsvarende oppgjøret mellom Monaco og Chelsea på tirsdag ikke var: kremen av Europas fotballbein klarte ikke å by på mer enn en sjansefattig midtbanekrig - akkurat slik gjestene ønsket det. Deportivo tok vekk Portos offensive backer, nektet hjemmelaget rom på deres halvdel og fikk ballvidunderet Deco til å framstå som en forvillet juniorspiller der han gang på gang gikk seg vill i en klynge av røde Deportivo-spillere.

Snille drager

Tamt, javel, men hjemmelaget var best. Først da Deportivo-forsvaret begynte å kjenne kjøret, kom Porto-sjansene. Maniche, som scoret to i kvartfinalen mot Lyon, skrudde ballen på undersida av tverrliggeren fra 25 meter med en halvtime igjen å spille.

KAMPFAKTA

Champions League
Semifinale 1. kamp
Porto (Portugal)- Deportivo La Coruña (Spania) 0- 0. Rødt kort: Jorge Andrade (87), Deportivo La Coruña. Tilskuere: 50818.

Tjue minutter senere dunker innbytter Jankauskas et innlegg fra Deco centimetere utafor målet til en utspilt Molina.

Likevel:

Foran 50000 på nybygde Estadio do Dragco, Dragens stadion, lyktes ikke Porto. Nå venter løvens hule i Spania.

Ønsket av Chelsea

Porto-trener José Mourinho ble sintere og sintere for hvert målløse minutt som forsvant på stadionuret. Treneren som har rykte på seg for å produsere fotballstjerner, og ifølge The Sun er øverst på Chelsea-eier Roman Abramovitsjs ønskeliste denne uka, vet nemlig hva han går til:

Deportivo har sluppet inn 16 mål i årets Champions League - ingen av dem på hjemmebane.

Spanjolene er bare en leken aften i egen hage unna finalen i tyske Gelsenkirchen 26. mai.

- Utrolig strengt

Det eneste som svekker Deportivos favorittstempel før returkampen 4. mai, er at den spilles uten playmaker Mauro Silva og forsvarskjempen Jorge Andrade. Førstnevnte fikk sitt tredje gule kort, mens Andrade ble offer for dommeridioti av den alvorlige sorten: Tre minutter før slutt gikk Deco i bakken og Andrade ga sin tidligere lagkamerat et vennskapelig spark i siden. Markus Merk avslører hvor lite fotballpsykologi han har plukket med seg på dommerskole og gir Deportivo-spilleren det røde kortet. Hjemmepublikumet skjønte hva som var skjedd og klappet den tidligere Porto-spilleren av banen.

- En utrolig streng avgjørelse av dommeren, sa Silva til spansk tv etter kampen og oppsummerte forestillingen slik:

- Slike kamper har mye spenning, og ingen av lagene ville ta noen sjanser. Nå må vi bare prøve å avgjøre dette.

FLYR HØYT: Deportivos Mauro Silva og Sergio Gonzales har full kontroll på Portos midtbane-elegant Deco. Spanjolene har ikke sluppet inn mål på hjemmebane i Champions League, og er storfavoritter foran returkampen.