FIN FART: Her er Petter Solber gpå vei mot seier på dagens første fartsprøve. På neste prøve ble han imidlertid overrasket av forholdene og tapte stort til Dani Sordo i kampen om andreplassen. Foto: Philippe Merle, AFP/Scanpix
FIN FART: Her er Petter Solber gpå vei mot seier på dagens første fartsprøve. På neste prøve ble han imidlertid overrasket av forholdene og tapte stort til Dani Sordo i kampen om andreplassen. Foto: Philippe Merle, AFP/ScanpixVis mer

Dekktabbe kostet Petter Solberg over ett minutt

- Sklei 100 meter.


(Dagbladet): Petter Solberg har kjempet med Dani Sordo om andreplassen i Rally Monte Carlo helt siden Solbergs stallkamerat Jari-Matti Latvala kjørte ut på åpningsdagen onsdag.

På dagens første fartsprøve tok Petter seg igjen forbi Sordo, bare for å bli kraftig slått på neste prøve. På den siste av dagens tre fartsprøver tapte Solberg nye ni sekunder til spanjolen, og ligger dermed ett minutt og sju sekunder bak sammenlagt.

Sebastien Loeb leder overlegent over to minutter foran Sordo.

Tok ingen sjanser Det var dekkvalget som kostet Petter Solberg dyrt på dagens andre fartsprøve, SS12. Han hadde valgt asfaltdekk, men ble overrasket av overvann og snø.

Ifølge NTB kjørte Loeb på piggdekk og Sordo på vinterdekk uten pigger mens Petter altså satset på slicks.

- Vi gjorde det beste vi kunne. På den første prøven var det ikke noe problem, men den andre var full av vann fra starten og det var mye vannplaning, så vi måtte virkelig være forsiktige. Så var det mer vann og is i skogen. Vi hadde ingen god følelse, og ville ikke ende opp i grøfta, sa Petter til World Rally Radio etter SS12.

Ford-sjef Malcom Wilson forklarer videre:

- På prøve 12 hadde forholdene blitt ganske mye verre etter at mannskapene kjørte gjennom. Petter hadde et stort problem tidlig, som resulterte i at han sklei 100 meter - det samme som hendte med noen andre førere - og etter det var han fornuftig og bestemte seg for bare å fullføre. Han ville beskytte pallplasseringen snarere enn å ta noen stor risiko, sier Wilson.

Solberg tapte ett minutt og sju sekunder til Sordo på SS12.

Punkterte Solberg tapte noen nye sekunder til Sordo på SS13, etter at han ødela felgen på venstre framhjul og kjørte i mål med punktert dekk.

Sordo stortrives med å ligge foran i kampen om andreplassen etter tre av fem dager.

Storbror Henning Solberg er på 14. plass sammenlagt, nesten 18 minutter bak ledende Loeb.