Del av den originale VM-pokalen dukket opp i kjeller

Trolig ikke sett siden 1954.

FUNNET I KJELLEREN: Den originale sokkelen på VM-trofeet er ikke blitt sett siden 1954. Her holdes den av Fifa-president Jules Rimet (t.v), som pokalen er oppkalt etter. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix
FUNNET I KJELLEREN: Den originale sokkelen på VM-trofeet er ikke blitt sett siden 1954. Her holdes den av Fifa-president Jules Rimet (t.v), som pokalen er oppkalt etter. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En del av den orginale VM-pokalen ble i dag funnet i kjelleren hos Fifa i Zürich.

Den ti centimere høye sokkelen finner man de fire første nasjonene som ble verdensmestere gravert inn.

I 1954 ble sokkelen på «Jules Rimet»-pokalen byttet ut, og i 1970 fikk Brasil trofeet til odel og eie - etter å ha vunnet VM for tredje gang.

Pokalen er oppkalt etter FIFA-president Jules Rimet, som satt fra 1921 til 1954 - og som tok initiativ til det første verdensmesterskapet i fotball i 1930.

«Jules Rimet»-trofeet ble stjålet i Brasil i 1983, og er ikke sett siden. Derfor var gleden stor hos Fifa i dag da man fant den originale sokkelen til trofeet i kjelleren. 

- Vi tror ingen Fifa-president siden Jules Rimet har sett den, sier David Ausseli, direktør for Fifa-museet, ifølge BBC.

Dagens VM-trofé slik vi kjenner det ble brukt første gang under VM i 1974, og ble vunnet av Tyskland.

Dette trofeet får ingen lag, til forskjell fra «Jules Rimet»-pokalen, til odel og eie.

Den originale delen fra det første verdensmesterskapstrofeet vil nå havne på utstilling i Fifas eget museum i Zürich, som åpner mars 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.