TAP: Spania-sjef Vicente del Bosque går ikke med på at en æra er over for spansk fotball og ønsket ikke å kommentere sin egen fremtid etter EM-exiten mot Italia.
 Foto: NTB Scanpix
TAP: Spania-sjef Vicente del Bosque går ikke med på at en æra er over for spansk fotball og ønsket ikke å kommentere sin egen fremtid etter EM-exiten mot Italia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Del Bosque vil ikke trekke seg etter EM-nedturen

Spania-sjefen holder døra på gløtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Spania-sjef Vicente del Bosque går ikke med på at en æra er over for spansk fotball og ønsket ikke å kommentere sin egen fremtid etter EM-exiten mot Italia.

- Det er ikke noe poeng å snakke om dette igjen og igjen. Jeg vil snakke med presidenten og avgjøre hva som er best for landslaget, svarte Del Bosque på spørsmål om han fortsetter som spansk landslagssjef etter kampen på Stade de France.

Del Bosque overtok det spanske landslaget sommeren 2008, bare noen få uker etter EM-triumfen under Luis Aragones. Siden har han blitt en folkehelt i Spania med VM-tittel i 2010 og EM-tittel i 2012.

«Hvis alt går som forventet så vil jeg forlate landslaget og det spanske fotballforbundet etter EM. Det er også snakk om min helse», skrev han i boken «Å vinne og tape, følelsesmessig styrke».

Veteranen mente ikke 0-2-tapet i åttedelsfinalen markerte avslutningen på en æra for det spanske landslaget.

- Det har vært og er en fantastisk æra for spansk fotball. Vi møter Italia i VM-kvalifiseringen og må forberede oss på det. Jeg synes ikke det er slutten på en æra. Spansk fotball er veldig godt organisert. Det er gode akademier, veldig gode spillere og veldig gode trenere.

- Dette viser hvor vanskelig det er å vinne et stort mesterskap. Bare ett lag kan vinne, de andre 23 vil bli slått ut.

Del Bosque innrømmet imidlertid at Italia fortjente å gå videre til kvartfinalen etter scoringer av Giorgio Chiellini og Graziano Pellè.

- Våre spillere forsøkte helt til slutten, og vi hadde sjansene til å utligne, men jeg er enig i at Italia var bedre. Men å si at det var en overlegen seier er å overdrive.

Spania kunne unngått å møte Italia allerede i åttedelsfinalen hadde det ikke blitt tap for Kroatia i den siste gruppespillkampen.

- Vi spilte to gode kamper. Den tredje var ikke dårlig, men det siste målet mot Kroatia ødela mye for oss.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer