- Del Martins 1150 treningstimer på ti - så har du meg

- Jeg tåler jo ikke så mye, sier Petter Northug.

MANGLER LITT: Petter Northug ble grundig slått i Kuusamo i dag, men forventer bedre og bedre form utover vinteren. Foto: NTB Scanpix
MANGLER LITT: Petter Northug ble grundig slått i Kuusamo i dag, men forventer bedre og bedre form utover vinteren. Foto: NTB ScanpixVis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Petter Northug ble slått med nesten 40 sekunder av suverene Martin Johnsrud Sundby på ti-kilometeren i fristil i Kuusamo i dag.

Han tok ikke det så fryktelig tungt.

- Martin er råsterk, det er det ingen tvil om. Men det visste vi jo etter å ha sett hva han gjorde på Beitostølen for to uker siden, sier Northug, som mer eller mindre har gitt opp sammenlagtseieren i mini-touren i Finland.

- Det er nok stor sannsynlighet for at Martin tar den nå, det tror jeg han har allerede har gjort. Jeg får se hvem jeg kan jobbe sammen med bak i feltet, sier Northug, som har som mål å havne på pallen.

- Jeg må se hvordan kroppen føles i morgen. I dag kjente jeg godt at jeg hadde fire sprintheat fra gårsdagen å dra på. Det ble et snn jevnt løp fra start til mål i dag. Greit, men ikke mer.

- Skremt av Martin?

- Vi vet jo hvor sterk han er. Han er mannen å slå, både her og sannsynligvis i hele vinter. Men det vil nok jevne seg litt mer ut etterhvert. Jeg tror ikke han vil være like suveren hele vinteren.

- Hvor fornøyd er du egentlig etter to dager med verdenscup-konkurranser?

- Joda. Jeg tåler jo ikke så mye trening, og føler meg litt treningstung enda. Jeg forventer progresjon for hvert eneste renn fram mot Tour de Ski, sier Petter, med Martin Johnsruds enorme treningsmengder i tankene.

- Det ble mye snakk om Johnsrud Sundbys trening sist vinter, da det kom fram at han lå på 1150 timer i året. Hvor mye trener du?

- Ta det tallet og del på ti. Der har du meg, sier Petter Northug.

Det er selvsagt bare tull. Northug har kanskje noen færre treningstimer i boka enn Johnsrud Sundby. Så er det da heller ingen som kjenner kroppen sin bedre enn nettopp Petter Northug.

Han har flere ganger med forbløffende nøyaktighet trent seg opp til toppform akkurat når det gjelder, og har et minst like bra grunnlag til å gjøre akkurat det samme igjen denne vinteren.

- Jeg har nå fortsatt håp om å gå noen gode skirenn denne vinteren, sier Petter Northug.