Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Del Piero ble nektet å møte Norge

Moggi presset Lippi.

(Dagbladet.no): I 0-0-kampen mellom Norge og Italia på Ullevaal i EM-kvalifiseringen 4.juni 2005, spilte ikke Alessandro Del Piero. Del Piero var fit for fight og i kjempeform, men ble allikevel hjemme i støvellandet.

På Juventus-direktør Luciano Moggis befaling.

Japan-turnè

Juventus skulle senere i juni til Japan for å spille oppvisningskamper, og Luciano Moggi skal ha ringt landslagssjef Marcelo Lippi for å unngå at Del Piero ble tatt ut til Norge-kampen, skriver Memo i dagens utgave av bladet.

Et Juventus uten sin store stjerne Del Piero er som Real Madrid uten David Beckham - et lag med betydelig lavere markedsverdi.

Dette skal ha vært årsaken til at Moggi ringte Lippi for å be ham spare Juventus-stjernen.

Tette bånd

En Marcelo Lippi som ikke ante at han ble avlyttet skal ha svart bekreftende på Moggi henstilling.

SERIEMESTERE: Alessandro Del Piero skal ha blitt holdt hjemme fra landskampen mot Norge av kommersielle årsaker, etter en telefon fra Juve-direktør Luciano Moggi til landslagssjef Marcelo Lippi. Foto:AP/SCANPIX
SERIEMESTERE: Alessandro Del Piero skal ha blitt holdt hjemme fra landskampen mot Norge av kommersielle årsaker, etter en telefon fra Juve-direktør Luciano Moggi til landslagssjef Marcelo Lippi. Foto:AP/SCANPIX Vis mer

- Det er også bedre for dere om jeg ikke tar ham med....Nei, jeg tar ham ikke med, skal Lippi ha svart Moggi, skriver Memo.

At Luciano Moggi i sin tid fikk fart på Lippis trenerkarriere i Juventus hører også med til historien.

Operasjon-«Off-Side»

Etterforskningen av fotballnettverket har fått navnet «Off Side», og har ved blant annet telefonavlytting avslørt at skandalen strekker seg lenger enn til Moggi.

Både landslagssjef Lippi, landslagsspillerne Buffon og Cannavarro, italienske toppdommere og flere agentselskaper skal ha vært innblandet i ulovlig virksomhet på ulike måter.

Luciano Moggi har trukket seg fra sin rolle som Juventus-sjef, og er nå under videre etterforskning.

<B>TREKKER I TRÅDENE:</B>Memo skriver i dag at Luciano Moggi skal ha bedt Marcelo Lippi om ikke å ta med Del Piero til kampen mot Norge i 2005.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling