Del Piero hoppet av glede

Banket inn frispark mot Zenit.

Alessandro Del Piero (33) fornekter seg ikke. Han avgjorde for Juventus mot Zenit St. Petersburg i mesterligaen onsdag. «Juve» vant 1-0.

Superveteranen holdt et kravstort hjemmepublikum på pinebenken lenge. Men 14 minutter før slutt dukket han opp - igjen.

Som så mange ganger før var det et Del Piero-frispark som senket motstanderen.

Juventus spilte sin første europacupkamp på mer enn to år, etter å ha mistet to sesonger som følge av korrupsjonsskandalen som sendte laget en tur ned i serie B.

Alle spillerne som valgte å bli i klubben gjennom den tunge tiden ble av trener Claudio Ranieri belønnet med plass i startoppstillingen, blant dem Del Piero.

- Jeg vil alltid spille og gi mitt beste, slik som i kveld, sa Del Piero, som klaget offentlig da han fikk spille bare tre minutter i helgens serierunde.

- Det var en vanskelig kamp. Zenit er i bedre fysisk form enn oss, men vi dro ned tempoet og lot dem ikke spille slik de ønsket, sa Ranieri om den regjerende UEFA-cupvinneren og supercupvinneren.

Del Piero har nå 176 mål på 404 kamper for Juventus. Ingen annen spiller kan matche ham i kamper for klubben.

TOK SALTO: Del Piero har blitt avskrevet som toppspiller mange ganger. I kveld scoret han, og tok deretter salto, for å motbevise kritikerne. Foto: Guiseppe Cacace, AFP
TOK SALTO: Del Piero har blitt avskrevet som toppspiller mange ganger. I kveld scoret han, og tok deretter salto, for å motbevise kritikerne. Foto: Guiseppe Cacace, AFP Vis mer

Den rekorden tok han 6. april i år.

Angriperen har vært i Juventus siden 1993. Flere ganger er han avskrevet som toppspillen, men fansen holder ham høyest av alle.

(NTB)

Del Piero hoppet av glede