SLIK SER DEN NYE STORSTUA UT: Den har kostet rundt 100 millioner euro, men så har det jammen blitt fint også. Torsdag kveld var 41 000 tilskuere på plass da Juventus innviet sin nye hjemmebane. Foto:  (AP Photo/Daniele Badolato)
SLIK SER DEN NYE STORSTUA UT: Den har kostet rundt 100 millioner euro, men så har det jammen blitt fint også. Torsdag kveld var 41 000 tilskuere på plass da Juventus innviet sin nye hjemmebane. Foto: (AP Photo/Daniele Badolato)Vis mer

Del Piero på gråten da Juventus åpnet ny praktstadion

- Etter 114 år er vi endelig kommet hjem.

Her kan du se video fra åpningsseremonien.

(Dagbladet): Juventus har vært gjennom noen voldsomme nedturer det siste tiåret, med tvangsnedflyttingen til Serie B som en skamplett på klubbens ellers så ærefulle historie.

Torsdag kveld opplevde de derimot en av sine stolteste stunder på lenge.

41 000 supporterne hadde møtt fram til den offisielle åpningen av Juventus Arena - og de fikk en gåsehudframkallende aften de sent vil glemme.

JUVENTUS-LEGENDER: Giampiero Boniperti og Alessandro del Piero ble stadig avbrutt av publikums hyllest da de snakket til de frammøtte. Foto:   AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
JUVENTUS-LEGENDER: Giampiero Boniperti og Alessandro del Piero ble stadig avbrutt av publikums hyllest da de snakket til de frammøtte. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

- Etter 114 år har Juventus endelig kommet hjem, innledet klubbpresident Andrea Agnelli ifølge La Gazzetta dello Sport.

Spisshelten Alessandro del Piero var nesten på gråten da han snakket til fansen, og han ble stadig avbrutt av applaus og sang.

- Jeg er glad for å ha vært med på å skrive den fantastiske historien til denne klubben gjennom mine 18 år her, sa han, før han overlot ordet til en annen spisslegende - Giampiero Boniperti. Han var lenge den mestscorende Juventus-spilleren gjennom tidene, før del Piero passerte ham i 2006.

Den nye arenaen er bygd på samme sted som deres gamle hjemmebane Stadio delle Alpi sto tidligere, og har kostet rundt 100 millioner euro. Den er intim, elegant og har ikke de løpebanene vi husker fra Stadio delle Alpi.

SPILTE VENNSKAPSKAMP: Etter taler, raketter og sang, var det klart for fotball. Juventus møtte engelske Notts County, og etter 0-0 ved pause kunne Luca Toni feire scoring i 2. omgang. Foto: (AP Photo/Massimo Pinca)
SPILTE VENNSKAPSKAMP: Etter taler, raketter og sang, var det klart for fotball. Juventus møtte engelske Notts County, og etter 0-0 ved pause kunne Luca Toni feire scoring i 2. omgang. Foto: (AP Photo/Massimo Pinca) Vis mer

Serie A-ekspert og Canal +-kommentator Per Jarle Heggelund er mildt sagt begeistret for den nye storstua til Juventus.

- Det er en injeksjon rett i blodåra til alle som elsker italiensk fotball og fotball generelt. En nydelig arena, konstaterer han overfor Dagbladet.

- Juventus skal ha litt mer klasse enn alle andre, og nå eier de sin egen arena. Tidligere har de lånt arena av kommunen, og med tanke på inntekter er det helt håpløst. Det er et generelt problem i italiensk fotball.

Men for Juventus er det problemet nå ute av verden, og førstkommende søndag spiller de sin første seriekamp på ny hjemmebane. Motstander er Parma, og Heggelund har for lengst startet nedtellingen.

UTLIKNET: At Lee Hughes utliknet til 1-1 for Notts County tre minutter før slutt la neppe noen stor demper på Juventus-gleden. Foto:  (AP Photo/Massimo Pinca)
UTLIKNET: At Lee Hughes utliknet til 1-1 for Notts County tre minutter før slutt la neppe noen stor demper på Juventus-gleden. Foto: (AP Photo/Massimo Pinca) Vis mer

- Det er en ny start, og det er veldig motiverende. I det hele tatt utrolig gledelig. Jeg kjenner at det bobler litt i kroppen. Og hva hadde vært mer passende enn om del Piero scoret det første målet? spør han.

Om premierekampen byr på like mye show som åpningsseremonien har både Heggelund og Serie A-fans mye å glede seg til. Torsdag kveld var det alt fra operainnslag til innvielseskamp mot Notts County - det engelske laget som er inspirasjonen til Juventus sebrastripede drakter.

For ikke å snakke om patosfylte taler: Stadion var nesten mørklagt da del Piero snakket, med dempet pianospill i bakgrunnen.

- Dette var en gledens kveld, sier Heggelund.

Foto:  AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer