Del Piero scoret sitt første seriemål for sesongen

- Han er en mester, sier lagkamerat Buffon.

ÅRETS FØRSTE: Det har ikke blitt så mye spilletid på Del Piero denne sesongen, men i dag fikk han endelig nettsus. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP/SCANPIX
ÅRETS FØRSTE: Det har ikke blitt så mye spilletid på Del Piero denne sesongen, men i dag fikk han endelig nettsus. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Juventus-Inter 2-0 (0-0)

Alessandro Del Piero er en levende legende som har vært i Juventus helt siden 1993. I dag kom angriperen inn til trampeklapp like etter pause, og 20 minutter senere fikk han publikum til å gå i ekstase igjen.

Etter et smart løp inn i boksen fikk 37-åringen en perfekt ball på tolv meter. Avslutningen var iskald, og italieneren scoret dermed sitt første mål for «den gamle damen» i serien denne sesongen. Juventus-keeper Buffon er imponert over sin lagkamerat.

- Han er en mester, men jeg vil påpeke hvor utrolig profesjonell Alessandro har vært i år. Han har akseptert sin nye rolle og laget aldri noe bråk eller kontroverser. Han jobbet hardt på trening og betalte treneren når han fikk sjansen, sa Buffon til fotball-Italia etter kampen.

Milan og Zlatan Ibrahimovic la press på Juventus da de slo Roma 2-1 på fredag. Med seieren fikk de rødsorte en luke på syv poeng ned til «den gamle damen». Det var derfor viktig at hjemmelaget vant kveldens kamp for å holde følget med Milano-laget.

Bekymret Ranieri Juventus foretok et dobbelbytte tidlig i den andre omgangen, og fire minutter etterpå fikk laget betalt. Cáceres fikk gå opp helt mutters alene i feltet, og stanget hjemmelaget i føringen etter en perfekt slått corner.

Du kunne se et bekymret uttrykk i ansiktet til Inter-trener Ranieri like etter scoringen. Italieneren sitter absolutt ikke trygt i manager-stolen til Inter etter flere dårlige resultater den siste tiden.

Seieren kunne vært større for Juventus, men en strålende redning av forsvarsspiller Walter Samuel reddet Inter da tre Juventus-spillere plutselig var alene med målet til César. Sistnevnte vartet også opp med flere klasseredninger like før slutt.

Sjanser begge veier Diego Milito fikk kampens første sjanse etter et snaut kvarter. Spissen fikk tid til å avslutte fra ti meters hold, men Buffon viste hvorfor han i flere år har blitt regnet som en av verdens beste keepere, og vartet opp med en fin redning. Noen få minutter etterpå fikk hjemmelaget en god sjanse, men headingen fra Matri gikk rett på César.

Juventus har spilt smått utrolige 14 uavgjorte kamper på 28 seriekamper denne sesongen. Inter har på sin side falt som en stein på tabellen etter én fattig seier på de siste ni kampene i Serie-A.

Juventus ligger nå fire poeng bak Milan i Serie-A, og har nå 29 kamper uten tap i serien denne sesongen. Inter ligger på en 8. plass.

VIKTIG SEIER: Juventus måtte vinne for å holde følge med Milan i Serie-A. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP/SCANPIX
VIKTIG SEIER: Juventus måtte vinne for å holde følge med Milan i Serie-A. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP/SCANPIX Vis mer