Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Del Piero tror Italia overrasker: - Forsvaret vinner titler

- Italias sterke forsvar og deres evne til å takle motgang gir dem en god sjanse til å oppnå suksess i EM 2016, sier Alessandro Del Piero.

VIKTIGE: Leonardo Bonucci og Gianluigi Buffon kommer til å være nøkkelspillere under årets EM, sier Alessandro Del Piero. Foto: AP Photo / Gregorio Borgia
VIKTIGE: Leonardo Bonucci og Gianluigi Buffon kommer til å være nøkkelspillere under årets EM, sier Alessandro Del Piero. Foto: AP Photo / Gregorio Borgia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo) Den pensjonerte spissen har tro på at Italia vil nå langt i årets mesterskap til tross for at Antonio Contes mannskap har fått kritikk. Italienerne scoret 16 mål på 10 kvalifiseringskamper og kritikkerne mener laget mangler kreativitet og sterke, produktive spisser. Men italienernes rutinerte forsvarsrekke gjør Del Piero optimistisk. I tillegg minner han om Italias seiere i 1982 og 2006, da Azzurri også fikk kritikk før mesterskapet.

- Husk at scoringer selger billetter, mens forsvaret vinner trofeer. I 2006 hadde vi kun 2 kamper som var uavgjort ved fulltid, sa Del Piero til Gazzetta dello Sport

- Vi mangler Marco Verratti og Claudio Marchisio på midtbanen. To gode spillere. Men med Contes formasjoner er alle spillerne involvert. Jeg håper spissene har spart opp mål til turneringen. Ting kan skje så lenge spillerne har tekniske kvaliteter. I noen kamper er det som om alle brikkene faller på plass. At Italia får litt kritikk før mesterskapet, i likhet med 2006 og 1982 gjør med håpefull.

Del Piero hyller Juventus-kvartetten Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini – alle spilte med Del Piero i Juventus i 2012 og kan spille nøkkelroller for Italia i EM.

- De er fantasiske spillere. Jeg vant VM med Buffon og Barzagli. Chiellini er profesjonell og Bonucci har mange viktige kvaliteter. Det overrasker meg ikke at de fortsatt er på landslaget.

41-åringen synes flere av storfavorittene imponerte i oppkjøringen, men utelukker ikke at vinneren kan komme som en overraskelse.

- Tyskland kommer til å være gode. Frankrike har hjemmefordel og jeg så mye positivt for to år siden og nå har de mer erfaring. De er veldig patriotiske og angrepet på Paris vil være motivasjon for dem. Så er det Spania. De har mye historie i laget. Etter dem har vi Italia, England og Belgia. Men ikke glem overraskelsene i 2004 med Hellas og 1992 med Danmark.

OPTIMISTISK: Alessandro Del Piero har tro på sine tidligere lagkamerater. Spissen fikk selv 91 kamper for Italia. Her feirer han scoringen av 2-0 målet i semifinalen mot Tyskland. Foto: AP Photo / Andrew Medichini
OPTIMISTISK: Alessandro Del Piero har tro på sine tidligere lagkamerater. Spissen fikk selv 91 kamper for Italia. Her feirer han scoringen av 2-0 målet i semifinalen mot Tyskland. Foto: AP Photo / Andrew Medichini Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!