Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Del Potro slo Federer

- Jeg drømmer om å bli like stor som deg, sier 20-åringen.

BEUNDRING: Den digre argentineren Juan Martin del Potro (t.h.) overrasket stort og slo Roger Federer i finalen i US Open i natt. Likevel ser det ut til at han sender et beundrende blikk i retning sveitseren.Foto: David Gray, Reuters/Scanpix
BEUNDRING: Den digre argentineren Juan Martin del Potro (t.h.) overrasket stort og slo Roger Federer i finalen i US Open i natt. Likevel ser det ut til at han sender et beundrende blikk i retning sveitseren.Foto: David Gray, Reuters/Scanpix Vis mer

|||Finale US Open: Juan Martin del Potro - Roger Federer 3-6, 7-6, 4-6, 7-6, 6-2.

Roger Federers dominans i US Open ble brutt da 20 år gamle Juan Martin del Potro overrasket med seier i herrefinalen.

- Jeg har ikke ord som kan forklare hvordan jeg har det nå, sa en beveget del Potro.

- Jeg har hatt to drømmer denne uken. Det ene var å vinne US Open, og det andre er å bli stor som Roger. Det ene er i boks, men jeg har mye å forbedre for å bli som deg, sa del Potro mens han tittet bort på verdenseneren han akkurat hadde slått.

Verdensener Federer hadde vunnet US Open i tennis de fem siste årene, men maktet ikke å kopiere Bill Tildens rekord med seks strake triumfer (1920-1925).

Med 3-6, 7-6, 4-6, 7-6, 6-2 tok del Potro sin første Grand Slam-tittel. Det var faktisk første gang den storvokste argentineren (198 cm) spilte i en Grand Slam-finale.

Første siden Vilas

Han ble den første søramerikaner til å vinne US Open siden landsmannen Guillermo Vilas gikk til topps i 1977. Federer var stor favoritt foran finalen, men måtte omsider se seg slått av Del Potro.

De to hadde møttes seks ganger tidligere i karrieren. Alle kampene er endt med sveitsisk seier. Del Potro brøt Federer tidlig i det siste settet natt til tirsdag, og stresset med det verdenseneren.

BRØT REKKEN: Del Potro hindret Federer i å ta sin sjette strake seieren i US Open. Foto: Emmanuel Dunand, AFP/Scanpix
BRØT REKKEN: Del Potro hindret Federer i å ta sin sjette strake seieren i US Open. Foto: Emmanuel Dunand, AFP/Scanpix Vis mer

- Jeg vil gratulere Juan Martin med en utrolig turnering. Jeg hadde en flott turnering selv, men han var den beste, sa Federer.

Fantastisk reise

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle klare å vinne turneringen fem år på rad, og dette har vært en fantastisk reise for, fortsatte tenniskongen.

Federer reddet to matchballer før Del Potro sikret seieren. Sveitserens 11. dobbeltfeil ga Del Potro fordel, og han vant kampen da Federer sendte en forehand ut.

Dermed kunne den storvokste gutten fra Tandil i Argentina juble over sin første Grand Slam-tittel. Tennissjokket var et faktum.

Federer blir stående med sine 15 Grand Slam-titler inntil videre.


(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling