Premier League

Dele Alli er Årets Spiller i Premier League - han vet det bare ikke ennå

Dele Alli (20) og Tottenham har gjort jakten på Premier League-trofeet til noe som kan bli tidenes tittelrace. Selv Jose Mourinho begynner å like tabellen og mulighetene.

20 ÅR OG VERDENSKLASSE: Det er ikke sikkert Dele Alli vinner trofeet i mai selv om han her redder ligaspenningen og scorer sitt andre mål mot Chelsea. Men det skal bli vanskelig å frata ham tittelen som Årets Spiller i Premier League. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS 
20 ÅR OG VERDENSKLASSE: Det er ikke sikkert Dele Alli vinner trofeet i mai selv om han her redder ligaspenningen og scorer sitt andre mål mot Chelsea. Men det skal bli vanskelig å frata ham tittelen som Årets Spiller i Premier League. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS Vis mer

Tottenham-Chelsea 2-0 (1-0)

HELT SIDEN DET gikk opp for Jürgen Klopp, Pep Guardiola og Arsene Wenger at Premier League girer opp i jula og at det faktisk er terminlista fra 15. juni 2016 som gjelder, har konkurransen i toppen av tabellen handlet mer om hviledager enn poeng. Med fasiten i handa før FA-cupen overtar og gir alle de store en mulighet til å løfte blikket fra egen navel vil resten av sesongen handle om å ta igjen Chelsea. For det var ikke en hvilken som helst hjemmeseier som ble vunnet på White Hart Lane 18 serierunder fra mål - Tottenhams 2-0 over Chelsea var seieren som reddet spenningen i serien.

Med åtte poeng ned til Liverpool, ti til Manchester City og elleve til Arsenal er jeg rimelig sikker på dette ville vært kjørt.

Med fem til Liverpool og sju til Manchester City og Tottenham er veldig mange dører åpnet.

MANCHESTER UNITED OG Jose Mourinho er sammen med Tottenham juleprogrammets vinnere med ni av ni poeng. Bak dem følger Liverpool og Arsenal med sju, felt av uavgjorte kamper i Sunderland og Bournemouth i enden av det hektiske programmet. Mens de som hadde klart flest restitusjonstimer mellom kampene - Chelsea - og laget med den sureste manageren, Manchester City, ble taperne.

Game on, heter det.

Selv Mourinho begynner kanskje å tro de kan være mulig å snekre sammen et lite mirakel herfra og til Turf Moor i Burnley 21. mai.

NÅR DET ER sagt, Chelsea er fortsatt favoritter til ligagullet. Etter tretten strake seierer er tapet på White Hart Lane inntil videre mest en fartsdump de ikke håndterte. Og det handlet ikke om rekorden på fjorten kamper uten tap, det var ikke den som hang over dem.

Det var Dele Alli.

FEM MÅL PÅ de tre siste kampene hadde Englands største og beste spiller per inngangen til 2017 før Chelsea kom til White Hart Lane. Nå har han sju på fire. Ta med i betraktningen at han er en 96-modell som blir 21 år i april og du skjønner hvilken framtid gutten har. Og selv om han ikke vinner ligagullet i år heller er jeg rimelig sikker på at Dele Alli kommer ut på topp når vi skriver mai måned.

Som Årets Spiller 2016/2017.

EN ANNEN LYSENDE stjerne på Tottenhams himmel er danske Christian Eriksen. Mot Chelsea serverte han Dele Alli skreddersydde crossballer til begge scoringene. 24 år gammel er han en type vi i Norge bare kan drømme om. For Christian Eriksen er ikke bare en strålende spiller, han kommer med et sluttprodukt også.

Er våre største talenter og mest håpefulle der når de nærmer seg 25 år, hvilket betyr at de er så gode at de kan styre kamper i Premier League, vil det stå bra til med norsk fotball.