Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dele Alli feiret scoringen slik. Nå tar det av i sosiale medier

Nok en gang skaper en Tottenham-spiller overskrifter på grunn av feiringen sin.

SPESIELL FEIRING: Etter at Dele Alli feiret en scoring på denne måten, er det mange som forsøker å etterlikne ham. Foto: Richard Lee/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
SPESIELL FEIRING: Etter at Dele Alli feiret en scoring på denne måten, er det mange som forsøker å etterlikne ham. Foto: Richard Lee/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dele Allis feiring av en scoring mot Newcastle i serieåpningen har gitt Spurs-spilleren ekstra oppmerksomhet.

I stedet for å forsøke å forklare håndbevegelsene til Alli, kan du se hvordan hovedpersonen selv utfordrer sine lagkamerater i Tottenham til å gjøre det samme (det går ikke like bra):

Og det er ikke bare Tottenham-spillere som prøver seg på den nye trenden, for det er de som mener at Alli har kopiert Manchester Uniteds Jesse Lingard, som selv kaller utfordringen JLingz Challenge.

Daily Mail skriver blant annet om hvordan Lingard utfordrer Manchester United-spillerne, som tar utfordringen på strak arm - også det med vekslende hell.

Som BBC skriver: «Åh Dele, hva har du startet?»

Gikk viralt

I sosiale medier har det tatt helt av etter at feiringen gikk viralt denne uka, selv om det foreløpig ikke er på samme linje som fenomener som «Ice Bucket Challenge», «Mannequin Challenge» og dansen «The Floss».

Dele Alli har, i likhet med flere fotballspillere, feiret scoringer med å gjøre bevegelser som stammer fra videospillet Fortnite.

Til og med Tottenham-manager Mauricio Pochettino fikk spørsmål om Allis feiring mot Newcastle på dagens pressekonferanse, før Tottenhams møte med Fulham lørdag.

- Jeg forsøkte en gang og det var perfekt. Han sa «fantastisk, det er derfor du er sjefen». Men nå er vi i en veldig seriøs pressekonferanse og har en samtale. Kanskje jeg kan vise deg etterpå, uttalte Pochettino ifølge ESPN-journalist Ben Pearce.

FANTASY: Vi går gjennom spillerne som leverte i første runde. Er det noen du bør ha? Noen du bør styre unna? Vi ser også nøyere på tre spillere som mange har hentet inn på sitt lag. Er det en fallgruve? Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer Vis mer

Spesiell feiring

Det er ikke første gang Tottenham-spillere kommer i fokus for målfeiringer. Mars i fjor fikk publikum på White Hart Lane servert en spesiell feiring - en koreografert serie med håndtrykk fra Harry Kane og Dele Alli.

- Vi scoret et par mål tidligere i sesongen og tenkte vi skulle finne på en liten feiring, sier Kane til Sky Sports.

Duoen skal ha feiret på samme måte etter en scoring mot Fulham i FA-cupen forrige sesong.

Det skal være Tottenham-spiller Son Heung-min som startet trenden med såkalte «hemmelige håndtrykk» med sine lagkamerater (se flere eksempler på Tottenhams hjemmeside).

Det var imidlertid ikke alle som likte det de fikk se forrige sesong.

Tottenham fikk forøvrig en fin start på Premier League-sesongen med 2-1-seieren over Newcastle på bortebane. Nå venter Fulham klokka 16.00 lørdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!