Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deler 50 kilo gull

Trine Hattestad dro til med 68,32 meter og vant kveldens Golden League-stevne i Berlin. Dermed får hun være med å dele 50 kilo gull til en verdi av 4,5 millioner. Hun må dele med fire andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hattestad får gull for rundt 900 000 kroner for det lange spydkastet. De andre gullvinnerne er:

- Gail Deavers: 100 meter

- Maurice Green: 100 meter hekk

- Tatjana Kotova: lengde

- Hicham El Guerrouj: 1500 meter

De tre siste og Trine måtte vinne i kveld for å få være med å dele gullpotten. Samtlige innfridde - også Kotova som vant med en centimeter. Siste vinner var El Guerrouj som løp i mål like før klokka 21.30.

- Jeg var nervøs og kastet dårlig i de to første kastene, men jeg visste at jeg hadde mer inne, så det var bare å være tålmodig, sier Trine Hattestad til NTB etter oppvisningen på Olympiastadion i Berlin.

Fem av sju seiere

De skal hylles klokka 22.10 under seremonien på Olympia-stadion i Berlin.

Her er resultatlista fra spydkastkonkurransen.

Kveldens Golden League-konkurranse er den siste av sju. For å være med å dele gullet må utøverne vinne fem av sju stevner. Dette gjelder utøvere i 12 disipliner.

Fløt og fløt

Trine startet forsiktig, men var uslåelig etter at det klaffet med 68,32 meter i tredje omgang. Osleidys Menendez tok ledelsen med 67,83 meter. Tatjana Sjikolenko fulgte opp med 64,76 meter, og etter to omganger lå Hattestad på en skuffende tredjeplass.

- Jeg tror nok Mendenez var temmelig rystet etter at jeg gikk forbi henne. Hun hadde prestert et kjempekast, og jeg tror ikke hun hadde ventet å bli slått. Det hadde vel ingen etter å ha fått opp et slikt treff, sier Trine til NTB.

Men tredjekastet fløt og fløt og sikret Trine seieren.

Før avslutningsstevnet i Berlin var det klart at Gail Devers allerede hadde sikret seg sin del av gullpotten. Maurice Greene løp 100 meteren på fantastiske 9,86, og feide all tvil til sider. Han var også med i gullklubben.

Lukter på OL-gull

Så kom Trine og forsynte seg før Hicham El Guerrouj ble fjerdemann til å dele. Femtemann ble lengdehopper Tatjana Kotova.

For Trine Hattestad var seieren i Berlin et mål på veien mot OL i Sydney, der hun skal krone en fantastisk karriere med mer gull. Hun vant VM-gull i 1993 og 1997, har vunnet EM-gull, men mangler den gjeveste gullmedaljen av alle; OL-gullet, skriver NTB.

- Dette stevnet her var fantastisk trening før Sydney. Jeg får ikke bedre pes enn det jeg hadde her. Dessuten ble konkurransen tøff nok, men jeg var veldig sikker på at jeg skulle klare det, selv om jeg ikke tenkte så mye på gullet eller pengene underveis, sier Trine.

- Men det var snakk om nesten en million kroner, så det er klart det lå i bakhodet. Likevel tenkte jeg på det som en bonus.

INNFRIDDE GULLKRAVET: I går poserte Trine Hattestad med Hicham El Guerrouj (venstre) og Maurice Greene. Alle løp til gull i kveld.