Syklist skadet tennene

Deler bilde etter skrekkrasj

Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen (24) hadde bare én tann igjen etter krasjen som fikk hele sykkelverden til å holde pusten.

KRAFTIG SMELL: Fabio Jakobsen fikk flere skader etter den voldsomme krasjen i Polen rundt. Foto: Tomasz Markowski
KRAFTIG SMELL: Fabio Jakobsen fikk flere skader etter den voldsomme krasjen i Polen rundt. Foto: Tomasz Markowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det går bedre med nederlenderen som sykler for Quickstep, for i et innlegg på Instagram avslører han hvordan han så ut, både før og etter han fikk satt inn nye tenner.

«Prøv å finne de ti forskjellene på bildene», skriver Jakobsen i innlegget han la ut på Instagram, der han smiler stort og i teksten takkes tannlegene som har hjulpet ham.

- Takk til alle legene og tannlegene for støtten og arbeidet de siste åtte månedene. Dere har alle vært fantastiske. Også Michiel Wouters, som designet protesene. Resultatet er fantastisk, og jeg er så takknemlig. Jeg synes de er vakre, skriver Jakobsen.

Det var i Polen rundt i begynnelsen av august, Fabio Jakobsen i en sprint ble presset ut av Dylan Groenewegen, noe som medførte at førstnevnte krasjet voldsomt.

Skaden var enorm. For i tillegg til å slå ut nesten alle tennene, ble kjeven til Jakobsen knust og han fikk skade på hodeskallen.

Nederlenderen fikk også skader på ganen og stemmebåndene ble lammet, og da fikk han også en stygg hjernerystelse. Legene brukte totalt 130 sting i ansiktet til Jakobsen.

I april gjorde han imidlertid comeback på sykkelen, og den 24-åringen gleder seg til neste tur med sykkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer