Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deler fotballpris med syk venn

Nils Arne Eggen deler «fotballens Oscar», Kniksen-prisen, med sin nære venn Kjell Schou Andreassen. Eggens venn utkjemper nå sin livs tøffeste kamp på Rikshospitalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kjell la grunnlaget for det vi nå høster fruktene av - både i Rosenborg og i landslagssammenheng. Han var den første som skjønte viktigheten av å bruke hverandres styrke, sier Eggen, og legger til: - Det tok lang tid før vi skjønte det i Norge. Når det først gikk opp for oss, forsto vi at det var en som hadde sett viktigheten av dette for mange år siden, nemlig Kjell.

- Kjell er med

Rosenborg-treneren ble kåret til «Årets Kniksen» i pausen under NRKs cupfinale-sending. Eggen fikk prisen for å ha ført klubben til kvartfinale i mestercupen og for å ha innkassert det sjette strake seriemesterskapet.

Men Eggen understreket raskt at han ville dele prisen med sin nære fotballvenn, som nå slåss mot sykdommen på Rikshospitalet i Oslo.
Eggen har kjent Schou Andreassen i 35 år - både som spiller og trener. Sammen trente de to også OL-landslaget.

- Det er lett å glemme folk når man er ute av eksempelvis fotballen, men Kjell skal vite at han i aller høyeste grad er med. Det er mange i Fotball-Norge som tenker på hans kamp nå, sier RBK-treneren til Dagbladet. Han håper å få komme på besøk til ham i løpet av uka.

Juryens hederspris tilfalt Rosenborg for suksessen i mesterligaen.

Hele Norges coronakart