Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kypros - Norge, klokka 20.45

Deler garderobe med Zlatan. Så skjedde det som ga gåsehud

- Helt fantastisk. Hun var banens klart beste, sier Norge-spissen Ola Kamara om sangfuglen som tok ham, Zlatan og verden med storm.

FRONTMANN: Ola Kamara spiller sammen med Zlatan Ibrahimovic i LA Galaxy. Her fra kampen mot Slovenia fredag. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
FRONTMANN: Ola Kamara spiller sammen med Zlatan Ibrahimovic i LA Galaxy. Her fra kampen mot Slovenia fredag. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Kypros–Norge, klokka 20.45 på TV 2

LARNAKA (Dagbladet): Ola Kamara (29) og Norge teller ned til kveldens avgjørende kamp i Nations League mot Kypros. Kamara startet mot Slovenia fredag, og i Los Angeles Galaxy har han scoret 14 mål denne sesongen.

Det er åtte mål færre enn toppscorer Zlatan Ibrahimovic (37), som havnet på 22. De to har vært lagkamerater i USA siden mars.

NASJONALSANGEN: Syv år gamle Malea Emma imponerte stort da hun sang nasjonalsangen før en LA Galaxy-fotballkamp. Video: Major League Soccer Vis mer Vis mer

Sportslig endte det ganske dårlig. Med 13. plass på tabellen kom ikke laget til sluttspillet, noe Kamara betegner som skuffende. Men noen magiske øyeblikk kan han likevel se tilbake på. Som da sju år gamle Malea Emma framførte den amerikanske nasjonalsangen før hjemmekampen mot Seattle Sounders tidligere i høst.

Kraften og tonen i stemmen forbløffet ikke bare et fullsatt StubHub Center. Videoen spredte seg som en stormvind på sosiale medier.

- Det var helt fantastisk. Jeg tror alle gutta sto med gåsehud, sier Kamara til Dagbladet.

Av TV-bildene er det lett å se at både han og Zlatan er mektig imponert over den utrolige prestasjonen. Galaxy vant 3-0, blant annet etter scoringer av de to angrepsspillerne.

Men nordmannen sier:

- Hun var banens klarte beste i den kampen der. Hun ble veldig kjendis, og endte opp med å delta i masse show. Det er et øyeblikk jeg alltid kommer til å huske.

- Hvordan dukket hun opp?

- Det var en konkurranse der du kunne sende inn en video og vinne muligheten til å synge. Så overrasket hun alle på den måten der.

Kamara legger ikke skjul på at han er full av beundring over det han har sett av Zlatan de siste månedene. Begge kom til Galaxy i år. I Norge har Kamara spilt i klubber som Stabæk, Strømsgodset og Molde. Han har 12 A-landskamper og fire mål.

- Zlatan er en fantastisk spiller. Han er et fysisk udyr og har fortsatt mange av verdensklasseegenskapene. Det er kult for meg å spille med ham.

Kamara er spesielt imponert over supersvenskens vinnermentalitet.

- Det gjør noe med min mentalitet også. Jeg har lært mye på det siste året.

Blant annet ble det rapportert at Zlatan var rasende etter 2-3-tapet for Houston Dynamo i slutten av oktober. Med seier ville Galaxy tatt den sjette og siste sluttspillplassen i Western Conference. Houston Dynamo hadde på sin side ikke noe å spille for. Men etter å ha dominert i første omgang kollapset Galaxy. I løpet av 22 minutter var kampen snudd på hodet.

Ifølge journalisten Amelia Lopez skal Zlatan ha tordnet på sidelinja og kastet vannflasker. Etterpå ville han ikke snakke med journalister.

Kamara sier:

- Alle var forbannet. Det var en blanding av stor skuffelse og sinne over tapet. Jeg opplevde ikke ham som mer sint enn oss andre.

Selv om sesongen er ferdig etter landskampen i kveld, drar Kamara tilbake til Los Angeles med det første. Der skal han se den norske MMA-utøveren Kenneth Bergh i aksjon. Han skal møte meksikaneren Jorge Gonzalez 24. november.

Det norske fotballandslaget slåss med Bulgaria om seieren i Nations League. Begge lag har ti poeng. Bulgaria møter Slovenia. Ved poenglikhet vil målforskjellen bli avgjørende.

Gruppevinneren får muligheten til å spille playoff om en plass i EM-sluttspillet i 2020.

Tabell
Norge53115-210
Bulgaria53116-410
Kypros51225-75
Slovenia50234-72

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!