Deler Haaland-bekymring

Tidligere United-spiller Dimitar Berbatov (41) mener overgangen fra Bundesliga til Premier League ikke er av det enkle slaget.

LANDSLAGET: Erling Haaland under en trening med det norske fotballandslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANDSLAGET: Erling Haaland under en trening med det norske fotballandslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester Evening News skriver at Dimitar Berbatov skal være bekymret for at Erling Braut Haaland kan slite med å takle overgangen til engelsk fotball.

Avisa trekker fram Manchester Uniteds Jadon Sancho, som skuffet i sin første Premier League-sesong etter overgangen fra Borussia Dortmund. På 38 kamper kunne United-angriper Sancho vise til åtte målpoeng.

- United brukte mye penger på Sancho og hadde store forventninger, men det forventes mer. Jeg håper Haaland har snakket med Sancho og andre spillere for unngå feilene andre har gjort, sier Berbatov ifølge avisa.

Sesongen før overgangen til engelsk fotball, hadde Sancho til sammenlikning 36 målpoeng på 38 kamper for Dortmund.

Berbatov som også tok turen fra tysk til engelsk fotball, mener det er en utfordrende overgang.

- Da jeg kom til England tok det litt tid før jeg ble vant til tempoet. Folk forventer så mye av Haaland og vil nesten forvente et hat trick hver kamp. Han vil bli dømt etter målene han scorer, sier den tidligere United-spissen.

TILBAKEBLIKK: Sir Alex Ferguson og Dimitar Berbatov. Foto: AP Photo
TILBAKEBLIKK: Sir Alex Ferguson og Dimitar Berbatov. Foto: AP Photo Vis mer

- Spent

Berbatov legger ikke skjul på at han gleder seg til å se Haaland i Premier League.

- Jeg er spent på å se Haaland i Premier League. Når jeg ser kamper følger jeg med på spissene, fordi jeg ønsker å se underholdning og scoringer. For øyeblikket er Haaland og Mbappe spillerne å følge med på, sier han og fortsetter:

- Haaland er ung og kan vokse under Pep Guardiolas ledelse. Jeg er nysgjerrig på å se hvordan han vil passe inn i City-laget.

Skadeplaget

STJERNER: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er Norges to største stjerner. Foto: Bjørn Langsem
STJERNER: Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard er Norges to største stjerner. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Ifølge det tyske nettstedet Transfermarkt har Haaland vært ute med skader i 135 dager den siste sesongen. Han har gått glipp av 26 kamper for Borussia Dortmund, og endte på totalt 30 kamper i alle turneringer.

- Jeg skal ligge på mellom 40 og 50 kamper i året. Det har jeg ikke gjort i år. Da gjelder det å jobbe for å komme opp på det nivået, fortalte Haaland til Dagbladet på tirsdagens pressekonferanse.

Superspissen er skadefri nå, og forbereder seg til Norges kamp mot Serbia i Nations League i morgen kveld.

- Det har vært småting her og der. Jeg har funnet ut mye fra behandlinger jeg har fått. Og jeg har lært meg om kroppen min. Jeg har fortsatt scoret et par mål, så det er ikke helt katastrofe. Men det har ikke vært optimalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer