Jelena Dokic:

Deler hjerteskjærende detaljer bak bilde

- Jeg blir trist og føler smerte, når jeg ser det bilde.

TENNISSTJERNE: Jelena Dokic under en kamp i 2001. Foto: REUTERS/Mario Laporta
TENNISSTJERNE: Jelena Dokic under en kamp i 2001. Foto: REUTERS/Mario Laporta Vis mer
Publisert

Jelena Dokic virket å være på toppen av verden. I en alder av 17 år sjokkerte hun et helt tennissirkus da hun kom til semifinalen i Grand Slam-turneringen Wimbledon i 2000.

Tross bragden, viste sannheten seg å være en helt annen for den tidligere tennisstjerna.

Samme år gikk hun nemlig gjennom en svært tøff periode i livet. Under US Open i 2000, virket det meste å være mørkt for australieren.

FORVANDLING: Den tidligere tennisstjernas utrolige vekttap går verden rundt. Video: @dokic_jelena / NTB Scanpix / Rødt Kort Vis mer

- Føler smerte

I et Instagram-innlegg åpner Dokic nå opp om sannheten bak et bilde som ble tatt av henne under Grand Slam-turneringen det året.

- Jeg blir trist og føler smerte, når jeg ser det bilde, åpner Dokic innlegget med.

Bilde viser den australske stjerna på en pressekonferanse under US Open hvor hun lener hode på hånda si.

- Bilde ble tatt i en periode i mitt liv hvor jeg kjempet mot depresjon, angst og PTSD (Posttraumatisk stresslidelse). I dag er jeg et helt annet sted, skriver Dokic blant annet.

Hun deler innlegget i anledning World Mental Health Day som var på søndag. Etter den tunge opplevelsen kommer 38-åringen med en tydelig oppfordring.

- Etter å ha gått gjennom mange personlige utfordringer og kommet ut på den andre siden, vet jeg hvor viktig det er å sjekke hvordan folk rundt deg har det, skriver den tidligere Wimbledon-semifinalisten, som nå jobber som kommentator og tennistrener.

Deler rystende historier

Dokic har tidligere åpnet om et turbulent forhold med sin far. I hennes biografi, som kom ut i 2017, deler hun rystende historier om hvordan hun ble fysisk, verbalt og psykisk mishandlet av sin far.

I biografien forteller den australske 38-åringen at faren ofte slo henne. Han skal også ha pleid å dra henne i håret og ørene samt spytte henne i ansiktet.

- Det startet omtrent fra første dag jeg begynte å spille tennis, og derfra bare fortsatte det. Det hele kom ut av kontroll, sa Dokic til australske Sunday Telegraph i 2017.

Hennes far, Damir Dokic, har ikke ønsket å kommentere datterens bok.

På sitt beste var Dokic rangert som verdens fjerde beste tennisspiller. Det skjedde i august 2002.

Dokic hadde en pause fra tennisen i en periode, men gjorde comeback i 2008 og klarte å spille seg inn blant verdens hundre beste igjen. Australieren slet likevel med å komme tilbake på toppnivå. Etter skader og varierte resultater ga hun seg med tennisen i 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer