«Deler seier'n med kona»

SANTA CATERINA (Dagbladet): - Dette er en utrolig viktig seier for meg. Men jeg deler den med kona mi, Inger Lise, uten henne hadde jeg neppe stått her i dag, sier Erling Jevne.

En hel langrennsverden unnet ham triumfen i går. Og det kan komme flere til neste år. For Erling har tenkt å fortsette, men han har et krav: - Pål Gunnar Mikkelsplass må være trener. Absolutt. Det kan det da ikke være noe tvil om, sier Jevne.

- Skal vi skifte trener, må vi skifte til noe som er bedre enn det vi har i dag, og det kan jeg ikke se at finnes. Pål Gunnar er flink, utrolig motivert og den rette mannen til å lede norsk herrelangrenn i framtida, sier Jevne med ettertrykk.

Dagbladet skrev nylig at Mikkelsplass var på vei ut av landslagsjobben.

Det fnyser Jevne av.

- Alle leter etter syndebukker når det går dårlig. Vi har hatt en dårlig periode i vinter, men det tror jeg bare vi vokser på. Både løperne og Pål Gunnar.

- Det er i motgang det gjelder å ha en god trener. Alle klarer seg bra i solskinn. Og i den perioden vi har vært gjennom har Mikkelsplass vært suveren. Du finner ingen bedre. Han må fortsette, sier Erling Jevne.

Takker familien

Det er ikke ofte Erling Jevne vinner verdenscuprenn. Derfor er det desto sterkere når han gjør det. Det var mange som hadde en liten klump i halsen i går. Alle vet hva Erling har vært gjennom.

Han tok det selv opp på pressekonferansen etter løpet.

- Selvsagt har det vært spesielt og tungt etter at jeg mistet sønnen min i ei ulykke i august. Men livet må gå videre. Og livet mitt de siste 15 årene har vært langrenn. Ski er flott terapi for meg.

- Det som skjedde i dag var en stor seier for meg. Men jammen skal Inger Lise ha mye av æren. Uten hennes støtte og oppbacking vet jeg ikke helt hva det hadde blitt til, sier Erling.

Hjem til Birken

Søndag er det jaktstart i Santa Caterina. Erling kunne gått ut først, men han valgte i stedet å haste ned til Milano og Oslo-flyet rett etter løpet i går.

- Jeg har prøvd å lære meg å skøyte i 15 år, men har ikke fått det til. Jeg går heller Birkebeineren. Det har liksom blitt en tradisjon at jeg er med der, sier Erling.

Det er blitt en tradisjon at han vinner den også.

JUBLENDE GLAD: Erling Jevne overrasket med seier på 10 kilometer klassisk i verdenscupen i går. Erling takket først og fremst kona Inger Lise for at hun har fått ham til å stå på videre, til tross for sønnens tragiske bortgang i fjor.