Deler skrekk-øyeblikk

Her ligger Daniel-André Tande (27) på sykehuset i Slovenia etter skrekkfallet i mars. Skihopperen har lagret bildet som bakgrunnsbilde på mobiltelefonen - og forklarer hvorfor.

I SYKESENGA: Slik så Daniel-Andre Tande ut bare dager etter fallet i Planica. Foto: Privat
I SYKESENGA: Slik så Daniel-Andre Tande ut bare dager etter fallet i Planica. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARMISCH-PARTENKIRCHEN (Dagbladet): Det ble ingen suksess for Daniel-André Tande da Hoppuka startet i Oberstdorf onsdag. Kongsberg-hopperen kom på 18. plass, i rennet som ble vunnet av japaneren Ryoyu Kobayashi.

Men likevel:

For Tande er det en seier bare å få hoppe. I mars falt han stygt i skiflygingsbakken i Planica. Folk på hopplandslaget fryktet en stund at han kunne være død.

Overfor Dagbladet deler Tande et privat bilde som ble tatt i sykesenga i dagene etter fallet. Han forteller at han har lagret det som bakgrunnsbilde på mobiltelefonen.

- Hvorfor?

- For å minne meg selv på at jeg ikke skal stresse for mye med å prestere. Jeg er ikke her for å vinne hopprenn ennå. Kanskje er jeg på et stabilt nivå neste sesong. Akkurat nå er jeg ikke der. Jeg er her for å kose meg og ta steg i bakken, forteller han.

Tande brakk kragebeinet og punkterte lungen i fallet. Han måtte ha oksygentilførsel på sletta.

Sakte, men sikkert har han jobbet seg tilbake.

At han hopper allerede nå, er en sensasjon i seg selv. At han kom på andreplass i verdenscuprennet i Klingenthal 12. desember, er en dobbelt sensasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.