Deler sølvet med lagvenninnene han sviktet

- Jeg har så skyldfølelse, sier Simon Fourcade.

FØRSTE INDIVIDUELLE VM-MEDALJE NOENSINNE: Simon Fourcade smilte fra øre til øre etter sin sølvmedalje, men den dårlige samvittigheten fra stafetten gnager ham fortsatt. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
FØRSTE INDIVIDUELLE VM-MEDALJE NOENSINNE: Simon Fourcade smilte fra øre til øre etter sin sølvmedalje, men den dårlige samvittigheten fra stafetten gnager ham fortsatt. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHEVis mer

RUHPOLDING (Dagbladet): RUHPOLDING (Dagbladet): Simon Fourcade startet VM med å kollapse totalt på mixed stafett.

I dag revansjerte han seg grundig gjennom å ta sølvet på 20-kilometeren, hans første individuelle VM-medalje noensinne.

Storebror Fourcade ble overøst med klemmer og gratulasjoner i målområdet, og selv brukte han orde "ubeskrivelig" for å sette ord på følelsen.

Men midt i all jubelen følte den sympatiske franskmannen for å beklage - til de to jentene han gikk sammen med på stafettlaget. 

Dårlig samvittighet
Marie Laure Brunet og Marie Dorin Habert hadde nemlig levert to kjempeetapper da Simon ble sendt ut på tredjeetappen, hakk i hæl på ledende Tyskland. På den første skytingen ble han fullstendig overmannet av nervene, og før han hadde rukket å avfyre et eneste skudd, hadde tyske Andreas Birnbacher skutt fullt hus.

Fourcade slapp unna strafferunde, men måtte bruke alle tre ekstraskudd. På stående skyting ble det derimot strafferunde - og Frankrike var til de grader ute av medaljekampen.

Faktisk var Simon Fourcades tredjeetappe den nest dårligste av alle 26 lagene.

MEDALJELØS: Marie Laure Brunet. Foto:  EPA/ANDREAS GEBERT
MEDALJELØS: Marie Laure Brunet. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer

Det hadde han ikke glemt, selv i det som var en gledens time.

- Jeg har så skyldfølelse overfor laget mitt etter det jeg gjorde på stafetten. Jeg vil gi en del av denne medaljen til Brunet og Habert. På grunn av meg gikk de glipp av en medalje på mixed, sa en oppriktig Fourcade på eget initiativ.

Lot lillebror gå
Lillebror Martin hadde han ikke det samme behovet for å beklage til, i hvert fall ikke nå - han har tross alt tatt to individuelle gullmedaljer så langt i dette VM.

Men i dag havnet han for en gangs skyld i skyggen av Simon.

Faktisk gikk de to brødrene sammen ut på sisterunden, og ettersom yngstemann var sjanseløs på en god plassering etter fem tilleggsminutter totalt, trodde nok mange at han ville hjelpe storebror på sisterunden.

Men Martin stakk tidlig avgårde, mens Simon sleit seg til mål. Han ledet i mål, men ble grundig slått av Jakov Fak på sisterunden og tapte gullet med sju sekunder.

Noen stusset over at ikke Martin hjalp fram broren sin, men sølvvinneren avdramatiserer det hele.

MEDALJELØS: Marie Habert Dorin. Foto:  AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN
MEDALJELØS: Marie Habert Dorin. Foto: AFP PHOTO / DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

- Martin ventet på meg i starten, og ønsket å hjelpe meg, ettersom han visste at han ikke kunne få et godt resultat. Men han var veldig sterk, og det ble vanskelig for meg å følge ham. Jeg sleit med smerter i ryggen, og jeg ba ham gå det kunne, før han trenger poeng for å vinne verdenscupen sammenlagt, sier Simon Fourcade til Dagbladet.

Han åpnet knallhardt og hadde ikke mer krefter på sisterunden, men selv tror han den tøffe åpningen var nøkkelen til suksessen.

- Selv om jeg er helt ferdig på slutten av løpene, ønsker jeg virker å angripe. Jeg må gjøre det for å prestere. Hver gang jeg prøver å ta meg god tid på standplass, og prøver å gjøre det så trygt som mulig, funker det ikke. Jeg må angripe 100 prosent. Det er stort for meg å få min første medalje. Det er helt utrolig, sier Fourcade.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 660078936


Varnish cache server