Deler trist nyhet

Den ukrainske høydehopperen, Kateryna Tabashnyk (28), avslører at moren ble drept av russiske bomber i Kharkiv.

RASER MOT RUSSLAND: «Jeg hater deg», skriver den ukrainske høydehopperen Kateryna Tabashnyk til Russland. Foto: Victor Joly / Shutterstock
RASER MOT RUSSLAND: «Jeg hater deg», skriver den ukrainske høydehopperen Kateryna Tabashnyk til Russland. Foto: Victor Joly / Shutterstock Vis mer
Publisert

Det skriver hun i en Instagram-story ifølge Daily Mail, som har delt skjermdumpene.

Der la Tabashnyk også ut bilder av en bombet boligblokk og med følgende beskjed adressert til Russland. «Jeg hater deg».

Tabashnyk får også støtte fra ukrainske lagkamerater. EM-medaljist Andrij Protsenko kommer med denne beskjeden:

- Jeg er glad for å få denne medaljen, men hodet mitt er et annet sted. Jeg kunne ikke fokusere på konkurransen, jeg var veldig emosjonell. Rett før start fikk jeg vite at moren til en av lagvenninene mine var blitt drept. Jeg måtte kjempe med meg selv i finalen for å klare å hoppe. Jeg vet ikke hvor jeg fikk kraften til å kjempe fra, sier han til Athletics Weekly.

Torsdag morgen informerte regionsguvernør, Oleh Synehubov, om angrepet på Saltivka-nabolaget i Kharkiv. Det skal være sju personer som ble drept, mens ytterligere 20 skal være skadd.

- Vi vil ikke tilgi, vi vil ta hevn, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer