Dellas headet Hellas til himmels

Du tror det ikke før du får se det.Kampen minutt for minutt

(Dagbladet.no): Hellas har ikke hatt for vane å gi ved dørene så langt i EM. Heller ikke i kveld, selv om starten bar bud om noe helt annet. Før to minutter var gått på dommer Pierluigi Collinas kampur, klinte Tomas Rosicky til fra seksten meter. Bare for å se at ballen traff kryss-stanga.

Og etter sju minutter prøvde Marek Jankulovski det samme fra litt kortere og skråere hold. Han lyktes ikke han heller.

Nedved ut

Så gikk kampen inn i det greske sporet. Tsjekkerne gikk seg fast i forsvarsmuren, mens grekerne kom seg stadig oftere rundt på kantene.

Bedre ble det ikke da lagkaptein Pavel Nedved måtte forlate banen med kneskade fem minutter før pause. Tårene som strømmet på sidelinja var lett å forstå for tilskuerne.

Nedved gikk glipp av Champions League-finalen med Juventus da han måtte stå over med gule kort. Nå måtte han forlate semifinalen uten å være sikker på verken avansement eller skadens alvorlighetsgrad.

Og bare for å være sikker brant Jankulovksi den store muligheten han fikk idet Nedved gikk ned for telling.

Et langt gjesp

Andre omgang ble mildt sagt en stor skuffelse. Grekerne ville ikke angripe, og tsjekkerne klarte det ikke. Med unntak av to situasjoner.

Først fikk Jan Koller muligheten ti minutter før slutt. Tomas Rosicky satt fart gjennom midtbanen, og spilte en fantstisk dobbelvegg med Koller. Den siste pasningen gjorde Koller helt fri på femten meter.

Men oppgaven ble tilsynelatende for enkel for tometersmannen. Han satt ballen like utenfor Nikopolidis' høyre stolpe.

Og bare minutter etterpå kom EMs toppscorer Milan Baros seg fri i midten. Og satt ballen utenfor mål han også.

Du får ikke stor odds på at de to har søvnløse netter foran seg.

Det utrolige

Mens tilskuerne forberedte seg på en halv times forsvarsmarsj mot straffespark, snudde kampen helt i første ekstraomgang.

Innbytter Giannakopoulos fikk sjansen etter en stuss fra Charisteas. Samme mann var frampå minuttet etter, men skuddet fra fem meter ble blokkert. Før Traianos Dellas stusset et frispark rett på keeper Cech fem minutter før pause.

Advarslene ble fyrt av i lufte, og aller helst på dødballer. Og da var det vel som fortjent at Tsjekkia fikk en i sekken tre sekunder før pausen i ekstraomgangene.

Ujfalusi ble presset til å gi corner. Giannakopoulos slo den knallhardt inn på første stolpe. Og der dukket mannen som like før hadde truffet Cech med en stuss opp.

EMs store forsvarsspiller Traianos Dellas banket ballen i mål.

Og avlyste like godt fotballfesten i finalen. For det er fortsatt mulighet til å forsvare seg til suksess på fotballbanen.

Det står den greske EM-innsatsen som et grelt eksempel på. Og sjelden har vel TV 2s gode og gamle X-files-teaser stått bedre enn i kveld.

Du tror det nemlig ikke før du får se det!

Si din mening om EM-sluttspillet!