TIL FINALE: Fabian Delph ble den store helten og sendte Aston Villa til FA-cupfinalen. Foto:
Reuters / Darren Staples
TIL FINALE: Fabian Delph ble den store helten og sendte Aston Villa til FA-cupfinalen. Foto: Reuters / Darren StaplesVis mer

Delph den store helten da Villa sikret finale og sendte Liverpool ut av FA-cupen

2-1.

• Aston Villa - Liverpool 2-1 (1-1)

(Dagbladet): Det spøker for en topp fire-plassering i årets liga for Liverpool, men de røde hadde fortsatt en mulighet til å berge æren i FA-cupen.

Men Aston Villa viste at de også har mye å spille for i dagens FA-cup-semifinale. Der ble nemlig de røde og blå for sterke for Liverpool, og tok seg til finalen etter 2-1.

Der var Fabian Delph spesielt toneangivende med en assist og en scoring.

- Jeg gleder meg til finalen. Å gå utpå der som kaptein kommer til å være høydepunktet i min karriere. Vi var fulle av selvtillit foran denne kampen, og vi er så lykkelige over å vinne, sier Delph ifølge BBC.

To mål på rappen Begge lag åpnet friskt på Wembley, men først etter en halv times spill begynte det å bli fart på sakene.

Etter stort press, var det Liverpool som kunne ta føringen. Raheem Sterling fant Philippe Coutinho i boksen, og sistnevnte satte ballen iskaldt bak Shay Given i Villa-målet.

Men Villa svarte umiddelbart, og ved ingen andre enn Christian Benteke. Fabian Delph kunne legge tilbake til spissen i boksen, og fra 12 meter hadde Benteke ingen problemer med å sette inn utlikningen. Det var hans niende på sju kamper. Og Aston Villas siste sju mål er scoret av nettopp Benteke.

Delph helten Det var tydelig at en finale var noe Aston Villa virkelig ønsket. Og etter pause, var det ikke helt ufortjent at Delph sendte dem i ledelsen.

Etter å ha fintet vekk en Liverpool-forsvarer, satte han ballen i mål bak Simon Mignolet i Liverpool-målet. Det ga en vitamininnsprøytning i Villa-laget, som hadde små problemer med å holde Liverpool i remmene.

Steven Gerrard hadde en kjempemulighet med fem minutter igjen, da Liverpool presset veldig, men der sto Richardson på streken og ventet, og headet unna.

Finalen 30. mai er for øvrig på Gerrards bursdag. En finale på bursdagen ville utvilsomt satt litt av et punktum for midtbanespillerens tid i Liverpool.

Men det er Aston Villa som jakter sin første FA-cupseier siden 1957.