Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Delt førsteplass for Magnus

Slo 16-årig jente fra Ukraina i siste runde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter tap og remis de to siste dagene, slo Magnus Carlsen (15) til med en seier da det gjaldt som mest i Corus Chess-turneringen i Wijk aan Zee, Nederland.

Delt førsteplass

Dermed hevet han seg fra delt andreplass til delt førsteplass. Aleksander Motylev fra Russland er den andre som deler æra. Zoltan Almasi fra Ungarn endte på tredje.

Carlsens prestasjon er stor med tanke på at han bare var rangert som nummer sju av de 14 B-gruppedeltakerne før turneringen startet.

Fredag sammenlignet stormester Simen Agdestein Magnus Carlsens prestasjon i Nederland med det Ole Einar Bjørndalen gjør på sitt beste.

Klatrer
Storspillet i den klassiske turneringen innebærer selvfølgelig at han klatrer fra 89.-rangeringen som han hadde på forhånd. Uoffisielt er han nå oppe på 60. plass.


Om Carlsen er ung, er ikke dagens motstander særlig eldre. Den ukrainske jenta Kateryna Lahno er bare 16 år. Like fullt er hun en sterk motstander, regjerende europamester som hun er, men i dag var hun sjanseløs mot Magnus. Etter 31 trekk var det slutt.

Nordmannens neste ufordring blir blindsjakkturneringen Fibertex Cup, som spilles i Aalborg, Danmark, 3. og 4. februar. I blindsjakk ser ikke spillerne brettet, men gir beskjed om hvilke brikker de vil flytte.

VANT: Magnus Carlsen reiste seg og sikret seg delt førsteplass i Nederland. Foto: Monika Flueckiger/AP/Scanpix
VANT: Magnus Carlsen reiste seg og sikret seg delt førsteplass i Nederland. Foto: Monika Flueckiger/AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!