Delte meninger om Brasil-VM

Men Socrates får svar på tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Meningene er delte om det er riktig av Brasil å investere milliarder i å arrangere fotball-VM når de sosiale problemene i landet står i kø.

Brasils fotballpresident Ricardo Teixeira er ikke i tvil.

- VM vil gagne Brasil både sosialt og økonomisk. Sluttspillet kommer til å gi varige verdier i form av bedret transport, helsevesen, vann- og avløpsnett og ikke minst sikkerhet, erklærte han.

Den bestselgende forfatteren Paulo Coelho er også VM-frelst. Han var med i Brasils delegasjon til Zürich og mener VM vil ha stor betydning for Brasil.- Dette kommer til å endre alt i Brasil. Vi kommer til å avduke et annet land for verden, et land som trenger å avdukes, sa han.

Pelé kritisk

Fotballegenden Pelé har derimot flere ganger stilt seg skeptisk til Brasils søknad, og han glimret med sitt fravær i delegasjonen til Zürich. Mange frykter en kolossal budsjettsprekk og kanskje et mislykket arrangement.

- Pengene til VM vil de ta fra lommebøkene våre, som vanlig, sa Brasils tidligere storspiller Socrates.Da Rio de Janeiro arrangerte de panamerikanske lekene tidligere i år, ble budsjettet overskredet med 900 prosent. Ingen blir forbauset om de nøkterne kostnadsoverslagene for VM ryker like grundig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer