Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Delte ut sju straffer på to landskamper

Fifa åpner sak mot seks dommere.

TRE ELLEVEMETERE: Roland Rivero (t.v) og Bolivia tapte kampen mot Latvia - etter tre straffer. Foto: EPA/OKAN OZER
TRE ELLEVEMETERE: Roland Rivero (t.v) og Bolivia tapte kampen mot Latvia - etter tre straffer. Foto: EPA/OKAN OZER Vis mer

(Dagblaet): 9. februar ble to vennskapskamper spilt i den tyrkiske byen Antalya.

Latvia slo Bolivia 2-1, mens Bulgaria - Estland endte 2-2.

Nå må de seks dommerne som var i aksjon i de to kampene svare for seg. Fifa har åpnet sak mot alle seks, de er mistenkt for kampfiksing.

Det melder Fifa selv i en pressemelding.

- Disse tiltakene er iverksatt etter evaluering, dokumentasjon og informasjon Fifa har mottatt, med tanke på matchfiksing i disse kampene. Fifas disiplinærkomité kommer til å håndtere dette.

Det spesielle ved de to privatkampene i Tyrkia er antall straffer, hele sju (7). Altså ble samtlige mål ble scoret fra straffemerket.

Det latviske fotballforbundet har bekreftet at de selv tok kontakt med fotballmyndighetene etter kampen, av flere årsaker.

- Det latviske fotballforbundet klarte ikke å finne ut de virkelige navnene på dommerne, eller hvilket land de kom fra, sier talsmann Martins Hartmanis til nettstedet proreferee.

Det oppgis at de svartkledde i hvert fall én av av kampene skal ha vært ungarske, og det bulgarske fotballforbundet slo også alarm etter sin kamp.

- Vi kjenner ikke til dommeren og vi vet ikke om han bevisst dømte alle straffene, sier visepresident Atanas Furnadzhiev til novivinte.

KAMPEN ETTERFORSKES: Her kjemper Bulgarias Stanislav Manolev om ballen med Estlands Dimitri Kruglov (t.v) og Aleksandr Dimitrijev. Foto: REUTERS
KAMPEN ETTERFORSKES: Her kjemper Bulgarias Stanislav Manolev om ballen med Estlands Dimitri Kruglov (t.v) og Aleksandr Dimitrijev. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling