Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Deltidsspillere til semifinale i klubb-VM

Og Real får mexicansk motstand.

VM-SJOKK: Så glade ble Auckland Citys spillere etter at de slo afrikanske Setif. Foto: NTB Scanpix
VM-SJOKK: Så glade ble Auckland Citys spillere etter at de slo afrikanske Setif. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rabat (NTB-Reuters): Laget fra New Zealand er med i turneringen som Oseania-mester, en tittel som ikke betyr all verden etter at Australias beste lag begynte å spille i den asiatiske mesterligaen. Laget slo ut det marokkanske vertslaget Moghreb Tétouan på straffespark i innledende runde, men var ventet å komme til kort mot den afrikanske mesterligavinneren Sétif.

Irving ville det annerledes. I det 52. minutt kom et hjørnespark fra Tim Payne ut til ham i returrommet. Han vendte av en forsvarsspiller og sendte et lavt skudd gjennom en skog av bein forbi keeper Sofiane Khedaira.

Sétif hadde over 60 prosent ballbesittelse, men greide ikke å omsette det i særlige mange store sjanser. Auckland var det farligste laget, og backen Angel Berlanga hadde et skudd i stolpen.

Cruz Azul avgjorde Australske Wanderers er asiatisk mesterligavinner og holdt på å slå ut mexicanske Cruz Azul, som vant mesterligaen i Concacaf. Cruz Azul vendte til 3-1-seier etter ekstraomganger.

Iacopo La Corras ledermål snaut halvveis i annen omgang så lenge ut til å være nok til å sikre semifinalespill mot Real Madrid. Først i nest siste minutt utlignet Gerardo Torrado på straffespark. Da spilte Wanderers med ti mann etter at Matthew Spiranovic ble utvist, og i slutten av første ekstraomgang ble det enda vanskeligere da lagkaptein Nikolai Topor-Stanley led samme skjebne.

Mot ni mann avgjorde Cruz Azul med scoring av argentineren Hugo Pavone og et nytt straffespark fra Torrado.

Mesterlagene fra de to sterkeste fotballkontinentene går rett til semifinale i klubb-VM. Real Madrid møter Cruz Azul tirsdag, mens San Lorenzo møter Auckland City onsdag. Finalen spilles lørdag. (NTB)